Feestelijke opening Rijksstraatweg op 21 december 2019

Waarschijnlijk heeft u de geruchten al gehoord. De datum van 21 december zoemt al door het dorp. Maar wat gaat er nu precies gebeuren?

Het jaar 2019 stond in het teken van de aanleg van de rondweg en de herinrichting van de Rijksstraatweg. Het resultaat van beide projecten heeft twee mooie stukken infrastructuur opgeleverd, maar het werk is hiermee nog niet af.

De Rijksstraatweg is veranderd van een drukke provinciale weg die het dorp letterlijk in twee delen sneed, naar wat een gezellige dorpsstraat moet worden, waar bewoners en ondernemers gezamenlijk profijt van hebben.

Het bouwproject is op zich goed en volgens plan verlopen en men heeft zijn uiterste best gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Aan de andere kant valt het niet te ontkennen dat die er zeker op momenten wel geweest is.

Kortom, er is werk aan de winkel. Ten eerste wil men een duidelijke start maken, zodat voor iedereen duidelijk is dat de Rijksstraatweg is veranderd. Van verkeersader voor de regio naar de levensader van het dorp Voorst. Het tweede doel van dit openingsfeest is de ondernemers en bewoners van het dorp de overlast laten vergeten. Daarom wordt er een feestelijke opening van de Rijksstraatweg georganiseerd!

Op 21 december 2019 komt er een gezellige middag met voor elk wat wils. Van 12.00 uur tot ongeveer 17.00 uur zijn er leuke attracties voor de kinderen, zoals een draaimolen, een zweefmolen en springkussens. Lekkere (bijna) gratis aanbiedingen zoals verse snert (voor erg weinig), broodjes worst, een oliebol of voor de echte liefhebbers een suikerspin. Verder hebben verschillende ondernemers een kraampje ingericht waarin ze iets van hun bedrijf laten zien. Ook het verenigingsleven van Voorst is goed vertegenwoordigd. Er rijdt een door pony’s getrokken wagen over de Rijksstraatweg, zodat je ook als je wat minder goed ter been bent, toch overal kunt komen. Tenslotte wordt er ook nog een onderdelenmarkt georganiseerd voor het automerk Saab. De verwachting is dat daar veel liefhebbers op af komen met hun klassieke auto.

Om 14.30 uur vindt de officiële opening van de Rijksstraatweg plaats door onze burgemeester. Hierbij zullen ook vertegenwoordigers van de Provincie Gelderland aanwezig zijn.

De organisatie van het feest roept hierbij de bewoners van de Rijksstraatweg en de ondernemers van het dorp op om ook hun bijdrage te leveren aan de opening: versier en verlicht uw huis feestelijk, het is bijna Kerst, dus het past bij de tijd van het jaar!

Ondernemers - maar ook gewone bewoners en natuurlijk de verenigingen -, als u ook een kraam wilt inrichten, neem dan vóór 25 november contact op met de organisatie via de mail: ronaldenbrenda1991@gmail.com. De kraampjes worden gratis ter beschikking gesteld, u hoeft ze alleen maar feestelijk in te richten!

Hopelijk wordt het een geweldige opening!

woensdag 20 november

Deel dit bericht