Geslaagd scholenproject Fanfare Voorst ‘Muziek maak je samen!’

Twello- Afgelopen maanden organiseerde het Fanfare Korps Voorst op de scholen De Wiekslag en Sjaloom in Voorst en op St. Martinus in Bussloo voor de groepen 5 & 6 het project ‘Muziek maak je samen!’. Het doel van dit project is om kinderen te enthousiasmeren samen muziek maken.

Voor de eerste introductie met de Voorster muziekvereniging is er een videofilm gemaakt. De leerlingen konden op die manier tijdens schooltijd kennismaken met saxofoondocent Jenita Veurink en koperdocent / dirigent Da Capo Merle Esselink. De basisschoolleerlingen ontdekten op deze toegankelijke manier welke instrumenten er te bespelen zijn bij een Fanfare Orkest. Daarnaast is ook het opleidingsorkest Da Capo in de video te zien. In dit orkest leren de leerlingen van Fanfare Voorst samen muziek maken.

Gratis proefles!
Het project heeft vier lessen. De eerste les bestond uit twee video’s ter voorbereiding op de live muzieklessen die volgden. De eerste video is een kennismaking van de muzieklessen en het Da Capo Orkest en de tweede video is een muzikale opdracht voor de basisschoolkinderen. Bij les 2 kwamen de koper-, slagwerk en saxofoondocent van Fanfare Voorst op school om een klassikale les te geven over de muziekinstrumenten die zij bespelen. Na deze les mochten de leerlingen zich opgeven voor hun favoriete instrument voor de twee vervolglessen.

In totaal namen 36 kinderen in verschillende groepen deel aan les 3 en 4 in het Voorster Dorpshuis. Tot slot volgde er een concert in een goed gevulde zaal in het Dorpshuis waar alle familieleden en vriendjes & vriendinnetjes welkom waren. De leerlingen speelden samen vol enthousiasme met hun eigen sectie maar ook gezamenlijk met het opleidingsorkest Da Capo. Na afloop kregen de jeugdige muzikanten een groots applaus en een certificaat mee naar huis. Het project was geheel kosteloos voor de basisschoolleerlingen en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Bosch van Rosenthal Stichting.

Wil jij verder ontdekken hoe leuk het is om zelf muziek te maken? Geef je dan op voor vervolglessen!

Kon jij niet meedoen aan het project maar wil je ook je muzikale talent ontdekken geef je dan op voor een gratis proefles!

Meld je aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl of kijk voor meer informatie op FanfareKorpsVoorst.nl en hun social media.

Voorst daar zit muziek in!

woensdag 15 juni 2022

Deel dit bericht