Gotink Catering zet maaltijdservice van Rosengaerde voort

Regio- Donderdag 11 januari 2024 was een belangrijke dag voor zorgcentrum Rosengaerde Dalfsen en haar cliënten. Op deze koude donderdag hebben meerdere maaltijdleveranciers zichzelf gepresenteerd om de inmiddels 50 jaar bestaande maaltijdservice van Rosengaerde voort te zetten. Vanwege de verhuizing naar de nieuwbouw zal einde van dit jaar de grootkeuken sluiten.

De animo voor het voortzetten van de warme maaltijdservice was groot. Een selectiecommissie bestaande uit medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Rosengaerde gaf advies aan de cliëntenraad. Zij waren het er unaniem over eens dat Gotink Caterink de meest geschikte partij was. Door de jarenlange ervaring in het leveren van warme maaltijden aan huis is de keuze uiteindelijk op deze leverancier gevallen.

Gotink Catering uit Deventer is in 42 jaar uitgegroeid tot een bedrijf die niet alleen maaltijden brengt in Deventer maar ook in Raalte en Heino. Begin 2023 heeft Gotink Catering de maaltijdservice van OCO in Ommen met succes doorgezet. “Na Ommen is dit voor ons een logische volgende stap,” zegt directeur Bert Gotink. “In deze regio woont een dankbare doelgroep die maakt dat het ontzettend eervol werk is wat we doen.”

Al is de verhuizing van het verpleeghuis pas begin volgend jaar, het heeft nu al impact op de organisatie, de cliënten en de omgeving. Rosengaerde wil hierom de selectie van een maaltijdleverancier afronden om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Inmiddels is de intentieverklaring getekend, de bijeenkomst voor alle vrijwillige maaltijdbezorgers is gepland en zaterdag 22 juni 2024 is er een inloopmiddag bij Rosengaerde voor maaltijdcliënten en geïnteresseerden. “Tijdens de inloopmiddag is er een proeverij waarbij medewerkers van Gotink Catering aanwezig zijn om vragen te beantwoorden,” vertelt Henny Goos van Rosengaerde. “Alle maaltijdcliënten ontvangen hiervoor een uitnodiging en meer informatie.”

Zowel Rosengaerde als Gotink Catering zijn achter de schermen hard aan het werk om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. De maaltijdcliënten mogen zo min mogelijk last hebben van deze verandering.

woensdag 28 februari 2024

Deel dit bericht