Gratis verkeerskennis opfrissen Voorst

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus

voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Voorst. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In twee bijeenkomsten ongeveer twee uur wordt senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van de verkeersveiligheidsorganisatie bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor zij langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. Beide bijeenkomsten vinden plaats in Gebouw Irene aan de Dorpsstraat 8, 7391 DD in Twello op de volgende data:

- 1e bijeenkomst: dinsdag 17 maart 2020 van 19.00 tot 21.00 uur

- 2e bijeenkomst: dinsdag 24 maart 2020 van 19.00 tot 21.00 uur

Deelnemers worden op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter en is geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust een buurman/buurvrouw, familielid of kennis mee.

Veilig Verkeer Nederland biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in eigen auto. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd. Met een ritbegeleider maken deelnemers een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten. Tijdens de praktijkrit worden tip en adviezen over de rijvaardigheid gegeven, maar deelnemers hoeven niet bang te zijn hun rijbewijs te verliezen. Ongeveer een week na aanmelding voor de gratis opfriscursus verstuurt VVN een bevestiging inclusief informatie over de eventuele praktijkrit.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN geinteresseerden direct aan te melden via: vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Voorst. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of u wilt deelnemen aan de praktijkrit. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.

woensdag 26 februari

Deel dit bericht