GRATIS WORKSHOP POEZIE BIJ GALERIE DE STATENHOED OP 13 AUGUSTUS

Twello- Op vrijdagmiddag 13 augustus kunnen belangstellenden gedichten leren schrijven in galerie De Statenhoed. Hiervoor biedt de Kunstkring Voorst in Twello aan de Dorpsstraat 11a een gratis workshop aan. Men kan zich hiervoor aanmelden bij organisator Ton Kock. Ruim een week later kunt u de gedichten deels terughoren op muziek tijdens de bijpassende poëzie-avond.

​De workshop is onderdeel van het project ‘Klimagie, de Kunst van het veranderen’ dat de Kunstkring in augustus organiseert. Dit thema draait om verandering die wereldwijd plaatsvind in ons klimaat: de magie van ons klimaat. Maar ook de rol die we zélf daarin spelen. Hoe gaan we om met ons voedsel? Onze kleding? Ons afval? Onze reizen? Moeten we ons dagelijks leven opnieuw uitvinden? Deze vragen - maar bijvoorbeeld ook de recente en nog zeer actuele overstromingen in eigen land en buurlanden - leveren ongetwijfeld volop inhoud voor poëzie.

In de workshop gaan de deelnemers na een ‘warming up’ aan de slag met verschillende werkvormen, die de weg openen naar mooie teksten. De begeleiding is door Ton Kock en Hidde de Blouw, die behoren tot het vaste schrijverscollectief van de Kunstkring.

Ook krijgen de resultaten van de workshop Klimaat-gedichten extra bijzondere aandacht op zaterdag 21 augustus. Dan is er een poëzie-muziekavond in de Statenhoed waar je je gedicht of gedichten kunt voordragen, of je gedicht muzikaal laten presenteren door een zangeres onder begeleiding van een pianist. Ook het publiek gaat nog een rol spelen.Klimaatverandering vraagt om creativiteit en samenwerking.

De workshop op vrijdag 13 augustus vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur.

De poëzie-muziek avond op 21 augustus vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden is gewenst via mail: tonkock@kpnmail.nl of opgave via 06-51545136.

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht