GROOTS SPEKTAKEL IN WILP ACHTERHOEK-

Wilp achterhoek- Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus knallen de motoren en rodeoauto’s weer de weide in voor het jaarlijkse “Lollebroekse Cross Weekend”. Dan vind namelijk de 29e editie plaats op het terrein aan de Leemsteeg in Wilp Achterhoek.

​De voorbereidingen zijn al weer een paar maanden corona-proof aan de gang. Vele rijders hebben zich inmiddels aangemeld en menig auto staat startklaar of er wordt nog flink gesleuteld. De online-inschrijvingen zijn al even geopend, maar er is nog altijd plek voor meer deelnemers. Aanmelden kan via de website van carnavalsvereniging “de Lollebroek”.

De Lollebroekse Cross organiseert op zaterdag 14 augustus een cross op en naast het rodeoterrein. De cross is onderverdeeld in 4 klasses. De cross bevat geen wedstrijdelement. Het aantal deelnemers is de afgelopen jaren sterk toegenomen wat ook resulteert in een groot aantal bezoekers. Dit jaar is de baan maar liefst circa 500 meter. Naast de bekende autorodeo op zondag krijgt dus ook deze cross op zaterdag een steeds grotere bekendheid onder jong en oud.

Altijd al mee willen doen? Schrijf je dan snel in op de website van CV de Lollebroek. De deelname aan de Lollebroekse Cross is slechts 5,00 euro.

De feesttent zal zaterdag tot 24.00 uur geopend zijn voor iedereen die zin heeft in een feestje, of na het maaien van het gazon of het melken van de beesten nog even gezellig een biertje willen drinken.

Op zondag 15 augustus vanaf 12:30 uur gaan de dames en heren weer de strijd aan in de, vaak door hen zelf of met hulp van vrienden en familie, geprepareerde rodeoauto’s. Autorodeo is een zeer populaire vorm van autosport voor jong en oud, een van de redenen hiervan is dat het een vorm van autosport is waarvoor geen grote investeringen of sponsoren nodig zijn om er aan deel te nemen. Ook een race licentie is niet verplicht. Iedereen die ouder dan 18 jaar is en in het bezit is van een geldig rijbewijs en tevens een volgens de geldende reglementen geprepareerde auto heeft, kan deelnemen.

Standaard klasse en de Busjesmanche

Het programma van deze autorodeo bestaat uit de standaard Klasse, welke onderverdeeld worden in de lichte en zware klasses. Na het succes van 2012 is hij terug: DE BUSJESMANCHE! Dit zal gegarandeerd zorgen voor veel spektakel en sensatie. Ten tijde van de druk van deze krant zijn er al 16 busjes aangemeld en nog 4 plekken beschikbaar. Voor de busjesmanche ontvang je 150 euro startgeld. Dus wees er snel bij als jou dit ook wat lijkt.

Op zondag zal er na de autorodeo tot 22.00 uur in de feesttent de gelegenheid zijn om onder het genot van een drankje bij te praten met alle stoere deelnemers van de rodeo. Op beide dagen is er een DJ aanwezig voor de muzikale ondersteuning.

Coronamaatregelen:

Ook wij ontkomen er niet aan en moeten ons houden aan de coronamaatregelen. Het beslismoment voor het wel of niet doorgaan van de Lollebroekse Cross kunnen we, mede dankzij de vele voorbereidingen en de medewerking van leveranciers verschuiven naar de volgende persconferentie die hopelijk uiterlijk 6 augustus zal zijn. Houdt de website in de gaten voor mogelijke wijzigingen rondom de maatregelen. Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van een ieder voorop.

Wil je bij aankomst niets missen van de autorodeo en niet lang in de rij staan, bestel je toegangskaarten voor zondag 15 augustus via: www.cvdelollebroek.nl. Goed te weten: mocht het niet door kunnen gaan ivm eventuele nieuwe corona richtlijnen, wordt uiteraard het betaalde bedrag teruggestort.

We hopen jullie te zien in het weekend van 14 en 15 augustus!!

Website: www.cvdelollebroek.nl

Email: info@cvdelollebroek.nl

Facebook: autorodeowilp

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht