Grote brandoefening met verschillende brandweerkorpsen en EHBO

Voorst- Dinsdag 10 September was er onder toeziend oog van de Voorster burgemeester en een aantal belangstellenden een grote brandoefening in het dorp Voorst. De brandweerkorpsen Voorst, Klarenbeek, Eerbeek en Loenen deden mee aan deze in scène gezette oefening. Ook de EHBO Voorst e.o. was van de partij om de slachtoffers van de brand te helpen.

Het was een spectaculaire oefening waarbij op meerdere plaatsen branden waren, doordat er in een vuurwerkloods brand was ontstaan. Er stonden onder andere een auto en een schuurtje in brand. De lotusslachtoffers speelden hun rol erg goed waardoor er een realistische situatie ontstond.

Met dank aan de buurtbewoners en een aantal verschillende bedrijven kon de oefening deze keer groots worden opgezet. Al met al een hele goede oefening voor de vier brandweerkorpsen en de EHBO!

Lijkt u het leuk om hulp te kunnen verlenen, meld u dan aan bij brandweerkorps Voorst of één van de andere Brandweerkorpsen, mailen kan naar info@brandweervoorst.nl.

Ook kunt u zich aanmelden bij de EHBO Vereniging Voorst e.o.. Hier kunt u terecht voor een reanimatie/AED-cursus of een nieuwe cursus EHBO (vanaf okt’19). Voor meer informatie mail dan naar ehbovoorst@hotmail.com.

woensdag 18 september

Deel dit bericht