Grote Kleindierenshow in AOC Twello

Twello- Kleindiersportvereniging Twello en Omstreken organiseert komend weekend, 26 t/m 28 oktober in haar 94-bestaansjaar haar 59e Clubshow. Ongeveer 300 met zorg gefokte kleindieren worden door de leden van KDS in de kooien gebracht.

Op vrijdag worden deze dieren, hoenders, dwerghoenders, sierduiven, sier- en watervogels, konijnen en cavia’s gekeurd door professionele keurmeesters. De tentoonstelling wordt geopend door de heer de heer Dick Hamer, autoriteit op sierduivengebied, op de vrijdagavond om 20.00 uur. Daarnaast worden door hem de hoofdereprijzen uitgereikt. Daarna is de show voor het publiek geopend vanaf 20.30 uur, op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De showlocatie is het schoolgebouw van het AOC aan de Twellose A.N. Zwiersweg. Er wordt een entree gevraagd van € 3.00, kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Leden van KDS zijn graag bereid om uw vragen ten aanzien van de kleindierenhobby te beantwoorden. Ook zullen dieren te koop worden aangeboden.

Grote publiekstrekker is altijd de “knuffelhoek”. Deze is speciaal gemaakt in samenwerking met de leerlingen van het AOC. In deze hoek kunnen de kinderen naar hartenlust knuffelen met konijntjes, cavia’s enz.

Op de zaterdag van 14.00 tot 15.30 uur is KIND EN DIER. Kinderen mogen hun eigen kleindier of huisdier meenemen. De lokale kleindierspecialist Richard Koers, met zijn assistente Annemiek Taverne zitten klaar om de dieren te bespreken. Met name wordt gelet op de conditie en de verzorging van het dier. Voor ieder kind ligt een prijsje klaar.

Bovendien zal op de zaterdagmiddag een demonstratie Konijn Hop worden gegeven. Kleindierliefhebbers Nederland (de landelijke kleindierenbond) is momenteel bezig om deze konijnensport te promoten en om op deze wijze de kleindierliefhebberij te verrijken.

Konijn Hop is een sport waarbij konijnen met zo weinig mogelijk fouten in een zo kort mogelijke tijd over een serie hindernissen springen. Maar dit mag niet zo maar, dit moet gebeuren volgens een tiental regels. Dit om er voor te zorgen dat het dierenwelzijn blijft gewaarborgd. KLN is momenteel druk bezig om deze sport verder te ontwikkelen door middel van demonstraties, opleidingen, organiseren van wedstrijden enz. enz. Kortom het nemen van een kijkje is meer dan de moeite waard.

woensdag 25 oktober

Deel dit bericht