Harry en Riet gaven 50 jaar geleden elkaar het ja-woord

Twello- Harry Talens en Riet Voskamp prijzen zich gelukkig dat ze vorige maand (woensdag 23 december) hun Gouden huwelijk mochten vieren. Deze heuglijke dag werd nog eens extra onderstreept door de komst van wethouder Harjo Pinkster die het echtpaar namens de gemeente Voorst kwam feliciteren. Een geste die door Harry en Riet als bijzonder en gezellig werd ervaren. Helaas gold ook voor hen dat er voor verdere feestelijkheden geen gelegenheid was. Evenals tal van andere bruidsparen in het afgelopen jaar, hadden zij zich deze dag anders voorgesteld. Maar ook voor hen stak het coronavirus een spaak in het wiel en moesten de geplande feestelijkheden worden afgeblazen.

Het echtpaar, nu beiden 73 jaar), gaven elkaar het ja-woord toen ze 23 jaar oud waren. Ze hebben het grootste gedeelte van hun huwelijksjaren in Deventer gewoond, tot ze zo’n 7 jaar geleden de kans kregen om naar Twello te verkassen.

In 1977 werd het echtpaar gezegend met de geboorte van een zoon, die op zijn beurt de familie verrijkte met twee kleinkinderen. De oogappels van opa Harry en oma Riet uiteraard.

Nadat hun werkzame leven kon worden beëindigd en er ‘gepensioneerd’ mocht worden was dit geen sein om het ‘rustig’ aan te gaan doen. Integendeel: ze hebben een rijk sociaal leven. Zo zet Harry zich in voor de jaarlijkse rommelmarkt van de Dorpskerk. Ook de Twellose brommerclub kent in hem een warm en toegewijd lid. Op mooie zondagochtenden toeren met metgezellen is zijn lust en leven. Ook tijdens het klompenfeest zijn ze te vinden, deze brommerfanaten, om aldaar de veelal (nostalgische) brommers te tonen. Een hobby waar Harry en Riet samen van genieten is de dansvloer, hier zijn ze regelmatig te vinden (nu even niet natuurlijk). Daarnaast is Riet een fervent handwerkster, zeker toen het Rode Kruis deze activiteiten ondersteunde (maar dit is helaas komen te vervallen). Verder houdt ze zich in beweging bij sv Voorwaarts, waar ook de gezelligheid van de club belangrijk is voor haar. Samen grote fietstochten maken waarbij er soms in een hotel wordt overnacht om de volgende dag weer op de pedalen te gaan. Zo genieten ze nog volop en hopen dit nog lang vol te houden.

woensdag 6 januari 2021

Deel dit bericht