Herinrichting Rijksstraatweg laatste fase

Voorst-

Vanaf maandag 4 november worden de putranden op hoogte gebracht en wordt de gootlaag aangebracht. Vervolgens profileert de aannemer de puinbaan en brengt een laag straatzand aan. Hierna kan de wegverharding worden aangebracht. Dit gaat machinaal en elke dag wordt het weggedeelte dat klaar is vrij gegeven voor aanwonenden en ondernemers. Insteek is om zo snel mogelijk de wegverharding tot en met de Binnenweg gereed te hebben.

Start fase 8 (= laatste fase)

Vanaf maandag 11 november start het uitvoeren van fase 8. In deze fase zit geen rioleringswerk maar alleen het herinrichten van de weg tot aan de rotonde. Het opbreken van diverse betonbanden en/of verhardingen vindt in eerste instantie plaats tot de kruising Beelelaan. De benzinestations blijven bereikbaar omdat wij altijd een weghelft beschikbaar houden voor het verkeer. De weghelft waar wordt gewerkt zetten wij met een zogeheten ‘halve wegafzetting’ af.

Omleidingen De reguliere omleidingen zijn via de parallelweg en Enkweg naar het centrum of via de rondweg (Houtwijkerweg) en de rotonde aan de kant van Apeldoorn

Planning

De planning is dat de doorgaande route door Voorst dit jaar weer opengesteld wordt voor al het verkeer. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden voor het aanbrengen van asfalt. Begin 2020 werkt de aannemer dan de nog openstaande werkzaamheden af. Als laatste wordt het depot opgeruimd en het terrein weer teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

woensdag 6 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws