Het Groene Lyceum in Twello goed van start

Twello- Sinds dit schooljaar is Zone.college Twello (voorheen AOC Oost) gestart met het Groene Lyceum (hGL). Dit is een nieuwe leerlijn binnen de school. De leerlingen van hGL zijn op school gekomen met een havo-advies en hebben als doel om binnen 6 jaar een mbo niveau 4-opleiding af te ronden en zo door te stromen naar het hbo. Deze leerlingen kiezen bewust voor deze opleiding, omdat zij meer praktisch bezig zijn dan op de havo. Daarnaast leren zij door de praktische vakken en stages veel competenties die nodig zijn om te kunnen slagen op het hbo.

Aangezien deze leerlingen de komende 6 jaar met elkaar moeten optrekken, is een goede kennismaking met elkaar van groot belang. Dit kennismaken met elkaar vond plaats tijdens een introductiekamp. De organisatie van het kamp was ook gelijk het eerste project en lag in de handen van de leerlingen zelf. De leerlingen werden verdeeld in groepen, die elk verantwoordelijk waren voor bepaalde taken, bijvoorbeeld koken en het organiseren van activiteiten. Met de fiets vertrokken de leerlingen richting de Paasheuvel in Vierhouten. Er heerste bij de begeleidende docenten toch enige spanning over hoe het zou verlopen en of overal wel rekening mee was gehouden. Maar de leerlingen hebben hen laten zien veel verantwoordelijkheidsgevoel te hebben. Het kamp was prima geregeld. Leuke en leerzame activiteiten, genoeg en lekker eten, strakke planning en alles bleek ook nog netjes binnen het budget te passen. Dagelijks werd er ook aandacht besteed aan het elkaar beter leren kennen en het vormen van een hechte groep. Naast gelach en geklets, was er ook ruimte voor serieuze verhalen. Al met al kunnen we dus spreken van een zeer succesvolle introductieperiode. Naast dat erg trots kan worden teruggekeken naar de organisatie hebben we zeker het doel bereikt: de eerste stap, om de leerlingen te vormen tot een groep, is gezet.

Voor meer informatie over het Groene Lyceum en Zone.college Twello kunt u terecht tijdens de scholenmarkt op 14 november 2018 van 18.00 – 21.00 uur aan de Meester Zwiersweg 4 in Twello of tijdens de open dagen op 25 en 26 januari 2019. Of kijk op www.zone.college

woensdag 10 oktober

Deel dit bericht