Het is een vruchtbare lente, vierling aan de Drostendijk

BEEMTE/BROEKLAND- Aan de Drostendijk in Beemte/Broekland houden Dick en Hermien de Graaf nu al bijna vijftig jaar schapen. Dat is natuurlijk vooral in het voorjaar een vrolijk gezicht, want dan huppelen en springen de lammetjes vrolijk rond. De familie De Graaf hebben in het verleden en ook momenteel, veel plezier gehad van die vrolijke lentebodes. Dat was niet altijd alleen maar leuk, soms ging er wat mis en soms moesten lammetjes aan de fles omdat ze niet genoeg melk kregen van de moeder, maar al met al was en is het een hobby voor het leven.

Ieder jaar rond deze tijd is het weiland aan de Drostendijk een vrolijk gezicht met de lammetjes die spelen in de wei. Een genot om naar te kijken. Veel mensen die door de regio fietsen, stappen van hun fiets en auto’s stoppen om te genieten van het voorjaarstafereel. Maar dit jaar gebeurde er iets heel bijzonders. Afgelopen woensdag werd er voor het eerst in 49 jaar een 4-ling geboren! Niet alleen in de weilanden van de Graaf een bijzondere gebeurtenis, maar in de hele schapenhouderij een uniek en feestelijk moment. De kleinkinderen Max, Pelle, Loene en Madee waren samen met vriendinnetje Fien en natuurlijk oma Hermien getuige van de geboorte van deze 4-ling. Opa Dick hielp de moeder om de lammetjes die ook nog verkeerd lagen, op de wereld te zetten. Een super trotse schapenboer, een stralende ooi, wat een bijzondere hobby is dit toch.

En superleuk voor alle mensen die over de Drostendijk komen fietsen in de komende periode. Met mooi weer zal de 4-ling samen met de andere lammetjes snel te zien zijn in de wei want ondanks dat de kleinste aan de fles moet, maken ze het goed.

woensdag 31 maart 2021

Deel dit bericht