IJsseldal Wonen in verweer tegen verhuurdersheffing

Twello- Ruim 200 woningcorporaties hebben bezwaar gemaakt tegen de verhuurderheffing. Ook IJsseldal Wonen doet mee aan deze actie. “Wij staan voor betaalbaarheid en kwaliteit”, aldus Yolanda Winkelhorst, directeur-bestuurder van IJsseldal Wonen. “De jaarlijkse heffing was dit jaar € 2,4 miljoen. Daarvoor hadden we ook 100 woningen kunnen renoveren en isoleren. Goede isolatie draagt bij aan lagere woonlasten en een lagere co2 uitstoot. Een win-win voor onze huurders én het milieu.”

Ook de huurdersbelangenvereniging onderschrijft deze actie. “Het is belachelijk dat er een belasting is op sociale huurwoningen”, aldus voorzitter Harry Verboom. “Dit geld wordt opgebracht door de huurders. Wij vinden dat dit dan ook voor betaalbare woningen voor de huurders moet worden ingezet. En niet voor het spekken van de staatskas.”

IJsseldal
Wonen heeft ongeveer 3.000 sociale huurwoningen in de gemeente Voorst en Lochem. Dat betekent dat huurders in 2019 gemiddeld € 800 per jaar bijdragen aan deze belasting, naast de andere belastingen. Woningcorporaties mogen alleen geld besteden aan de volkshuisvesting. De heffing was een tijdelijke crisismaatregel.Nu er een begrotingsoverschot is bij het rijk, vindt IJsseldal Wonen de verhuurderheffing niet meer te rechtvaardigen.

woensdag 16 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws