In het nieuwe jaar kunnen parkinsonpatiënten en andere belangstellenden terecht in de nieuwe locatie

DEVENTER- Het Parkinson Café Deventer is een initiatief van de landelijke Parkinson Vereniging, in samenwerking met regionale vrijwilligers, mensen die zelf de Ziekte van Parkinson hebben, hun mantelzorgers en zorgverleners.

Paul Oude Essink Nijhuis heeft zelf de ziekte van Parkinson en runt samen met andere vrijwilligers al enkele jaren het Parkinson Café Deventer. Net als 50.000 andere mensen met de Ziekte van Parkinson, heeft hij af en toe de behoefte aan contact met lotgenoten. ,,Parkinson is een progressieve ziekte die bij iedereen anders verloopt. Afgelopen jaar heeft Paul een operatie ondergaan; genaamd Deep Brain Stimulation. Het is fijn erover te kunnen praten met mensen die je begrijpen en daarom is het contact in Parkinson Café Deventer zo prettig. We hoeven het gelukkig niet alleen maar over Parkinson te hebben, er is ook voldoende ruimte om te kletsen over hobby’s, te ontspannen of te bewegen. Het zijn gezellige en leerzame bijeenkomsten waar iedereen welkom is.”

Afgelopen jaar vierde het Parkinson Café Deventer al zijn 5-jarig bestaan en werd dit groots gevierd. Ook in 2020 is er weer ruimte voor een klein feestje want het Parkinson Café verhuist naar een nieuwe locatie.

In het nieuwe jaar kunnen belangstellenden iedere 2e woensdag van de maand van 14:00 uur tot 16:30 uur terecht op de nieuwe locatie , bij clubgebouw DSV Actief op sportpark De Zandweerd in Deventer. Deze sportieve, maar vooral laagdrempelige ontmoetingsplaats wordt de nieuwe basis voor het Parkinson Café Deventer.

Voor meer informatie over de bijeenkomsten in 2020 van Parkinson Café Deventer, kijk op de website www.parkinsoncafedeventer.nl.

Contact: info@parkinsoncafedeventer.nl

woensdag 15 januari

Deel dit bericht