Inwoners kunnen gratis meedoen KUNSTKRING ORGANISEERT ‘SAMEN IN DEZE TIJD’ - DAGEN

Twello- De Kunstkring Voorst organiseert op vrijdag 22, maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 juli een reeks activiteitendagen waaraan naast de leden van de Kunstkring ook inwoners van Voorst kunnen meedoen. Het overkoepelende thema van deze 4 dagen is ‘Samen, in deze tijd’. Er wordt geschilderd en 3D werk gemaakt. Maar ook is er de mogelijkheid voor kinderen om zich creatief lekker uit te leven. Alle activiteitendagen vinden plaats in de galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello. Die is voor die gelegenheid omgetoverd in één groot werkatelier.

Vrijdag 22 juli staat in het teken van het werken met ‘gemengde technieken’. Je werkt dan met verschillende kunstmiddelen, zoals bijv. verf, inkt, touw, wol, verbandgaas, krantenpapier, gedroogde bladeren enz. Je kunt er een schilderij mee maken. Of een 3D werk door hout, metaal, perspex, of bijzondere voorwerpen te gebruiken. Je werk kan het thema ‘Samen, in deze tijd’ verbeelden. Maar het is ook goed denkbaar dat deelnemers met elkaar een prachtig gezamenlijk werk maken, waarmee zij het “Samen’ thema letterlijk vorm geven.

Wie meedoet neemt materiaal mee van huis, maar kan ook tegen een kleine vergoeding (€ 10) ter plaatse plaatmateriaal kopen.

Doel is dat de werken uiteindelijk buiten in het parkje naast de Statenhoed een plek krijgen en daar een aantal weken geëxposeerd worden.

Maandag 25 juli is een dag voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Zij gaan – begeleid door de Kunstkringleden Ingrid Bunnik, Rose-Mary IJssennagger en Trees Krijnen happy stones beschilderen en wenskaarten maken,. Happy stones zijn steentjes die je kleurrijk beschildert en ze daarna ergens achterlaat zodat iemand ze zal vinden. Het is de bedoeling dat de deelnemende kinderen de vrolijke steentjes op allerlei plekken in het parkje naast De Statenhoed neerleggen om de vinders een positief gevoel te geven. De kaarten - gemaakt met sjablonen, stempels, rollers en verf - kunnen ze ophangen aan een ‘wenstak ’of zo maar aan iemand geven. Aan elk onderdeel wordt een half uurtje gewerkt met tussendoor een glaasje vruchtensap met iets lekkers.

Dinsdag 26 juli is opnieuw een dag van werken met ‘gemengde technieken’. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. En wie op vrijdag niet gereed is gekomen, kan op deze dag verder werken.

Woensdag 27 juli wordt een dag van portretten schilderen onder leiding van de portretschilderes Mientje Severin. Het thema ‘Samen, in deze tijd’ krijgt op deze dag een heel bijzondere invulling. Mientje laat de deelnemers op speelse wijze in tweetallen elkaars portret maken. Dat mag zo goed mogelijk naar waarneming, maar ook heel expressionistisch.

Alle activiteitendagen zijn gratis. Het galerieatelier gaat steeds open om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur. Er is vrije inloop en je kunt zo kort of zo lang werken als je wilt.

Aansluitend aan de activiteitenweek is er een binnen- en buitenexpositie, die feestelijk wordt geopend en waarin alle werken een maand lang te zien zullen zijn. Daarbij zullen ook werken zijn van Kunstkringleden die in het eigen atelier zich door het thema hebben laten inspireren.

‘Samen in deze tijd’: opnieuw een mooi zomerevenement van de Kunstkring Voorst! Wil je deelnemen? Of wil je je kind / kinderen laten deelnemen? Stuur een mailtje naar: sjaakcrezee4@gemail.com

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht