Jaarlijkse Shetlandponykeuring van Ponyfokvereniging Oost-Veluwe

Klarenbeek- Zaterdag 25 september j.l. was de jaarlijkse Shetlandponykeuring van Ponyfokvereniging Oost-Veluwe”. Deze vereniging is aangesloten bij het Nederlands Shetland Pony Stamboek. Deze keuring werd gehouden in de Oranjehal te Wenum Wiesel.

De Klarenbeekse ponyfokker Alma Buijs-Wilbrink deed ook weer mee. Al jarenlang wordt er met (o.a )Shetlanders gefokt op “de Beekhoeve”. De dieren krijgen allen v.d. Beekhoeve als toevoeging, vernoemd naar het huis. Broer Peter Wilbrink helpt volop met de Shetlanders mee. Man Peter en zoon Luc hebben meer liefhebberij voor de grote paarden.

Bij de Shetlanders wordt er in 4 maat categorieen gekeurd. Mini, kleine, midden en grote maat. Je hebt veulen rubrieken, Jeugd dit zijn de 1- en 2 jarigen en de volwassen dieren van 3 jaar en ouder.

Dat Alma goed bezig is met de fokkerij bewezen de vele oranje linten waarmee ze naar huis ging wel! Meerdere kopplaatsen werden ook in diverse rubrieken behaald.

Kers op de taart kwam echter met haar Guusje v.d. Beekhoeve! Deze eigengefokte merrie stond in 2019 ook al op kop met een eerste premie in een grote rubriek. Vorig jaar niet geweest ivm Corona.

Dit jaar stond Guusje wederom op kop met een eerste premie. Aan het einde van de dag kwamen de kampioenschappen. Guusje werd minikampioen. Toen moest ze strijden tegen de andere maatkampioenen en Guusje werd Algemeen dagkampioen! Wat heel vaak is weggelegd voor de midden of grote maat. Toen was er nog een titel te winnen……het erekampioenschap. Deze titel mag de dagkampioen aan deelnemen en alle oud-kampioenen van voorgaande jaren.

Guusje werd Erekampioen. Guusje v.d. Beekhoeve kwam, zag en overwon.

Zaterdag 16 oktober zal ze haar beste beentjes voorzetten op de Nationale Kampioenschappen in Lunteren.

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws