Kennedymars Klarenbeek 13 en 14 augustus 2021

Klarenbeek- Inschrijven Kennedymars Klarenbeek vanaf 1 juni 2021 mogelijk.

​De organisatie van SC Klarenbeek is de voorbereiding gestart voor het grote jaarlijkse wandelevenement, die dit jaar midden in de zomer valt. Zoals bekend is dit evenement in maart i.v.m. corona afgelast. Met in acht neming van alle daarvoor benodigde maatregelen is SC Klarenbeek in staat om dit evenement in augustus op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Dit alles i.o.m. de verantwoordelijke instanties. De routes liggen intussen klaar. Voor een zeer uitgebreid aantal afstanden. Natuurlijk zijn er de Long Distence Walk (LDW) van 110 km (Start op 13 augustus rond 15.30 uur) en de Kennedymars van natuurlijk 80 km. (Deze start op 13 augustus rond 22.00 uur). Daarnaast zijn er de nachtelijke afstanden van “de nacht van Klarenbeek” van 60 km, 40 km en 20 km. (Deze start waarschijnlijk om 22.30 uur). Verder kan er op zaterdag het “rondje Klarenbeek” 40 km, 30 km, (start op 14 augustus tussen 7.00 en 10.00 uur), 20 km en Lions Voorst 10 km (Start tussen 9.00 en 12.00 uur) worden gewandeld. Dat betekent dus voor elk wat wils. Voor de echte lange afstand lopers zijn er de mooie lange afstanden terwijl beginnende lopers zelf hun eigen afstand kunnen uitkiezen. De routes voeren in de omgeving van Klarenbeek door de fantastische natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden. Over verharde en onverharde wegen over het algemeen zeer verkeersluw.

De LDW bestaat uit een eerste ronde van 30 km. Vertrek vanaf MFC Klarenbeek en na 30 km terug op de startlocatie. In de route zijn 2 rustposten opgenomen. Hier staat dan voor de deelnemers een warme maaltijd klaar. Daarna sluit de LDW aan in de Kennedymars, 4 lussen van 20 km. Dus na elke 20 km kom je terug op de startlocatie. In elke lus zijn 2 rustposten opgenomen na ongeveer 7 en 14 km. Dat betekent ook dat je op de startlocatie bij je spullen kunt. Deze hoeven tijdens de tocht niet verplaatst te worden. Op de rustposten worden verschillende eet en drink mogelijkheden aangeboden. Dat is ook op de startlocatie (MFC) van toepassing.

In de dagtochten is ook een ronde van 10 km opgenomen voor de jeugdige wandelaars. Jongeren tot 16 jaar mogen de 10 km gratis meelopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Lionsclub Voorst (online aanmelden wel verplicht).

Natuurlijk is ook aan de recreatieve deelnemer gedacht die graag een rondje willen meelopen, zij kunnen kiezen uit 10, 20, 30 en 40km.

Inschrijven als deelnemer kan alleen online. Ook voor de dagtochten kan uitsluitend online worden ingeschreven. Het aanmeldformulier is te vinden op www.scklarenbeek.nl/kennedymars . Hier staat ook alle informatie over algemene voorwaarden, deelnemerskosten, deelnemerslijsten, FAQ en vrijwilligers enz.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht