Kennedymars Klarenbeek staat op het punt te beginnen

Klarenbeek- Nog ruim een week en de wandelaars uit heel Nederland maar ook uit Duitsland en België zetten koers naar Klarenbeek voor de enorme uitdaging die Long Distance Walk of Kennedymars heet. Lange afstand wandelingen maar dan extreem. Wie doet zoiets? Dat zijn er toch best veel. De voorinschrijving voor de nachtwandelingen naderen intussen de 300 deelnemers. Daar horen dan ook de 60 km, 40 km en 20 km nacht bij. Deze aantallen zijn heel positief al zijn er ook Kennedymarsen in het zuiden van het land waar zomaar 2000 deelnemers de 80 km Kennedymars lopen. Maar in de reeks van ongeveer 25 Kennedymarsen in Nederland zit Klarenbeek heel goed in de middenmoot.

De Kennedymars in Klarenbeek staat bij de echte wandelaars bekend om zijn pittige parcours. Het deel dat in de nacht wordt gelopen, gaat over het algemeen over verharde wegen. Echter de laatste 40 km overdag (Het gedeelte van het Rondje Klarenbeek) gaat over onverharde wegen en paden en ook verschillende delen van klompenpaden. Dat mag gerust een uitdaging genoemd worden. Op de route is er steeds om de ongeveer 7 km een rustpost ingericht waar de wandelaars de nodige energie naar binnen kunnen krijgen. Verschillende soorten drankjes maar ook de nodige vaste vormen zoals broodje knakworst, broodje ei, broodje hamburger enz. Dit alles is bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Beloning

Voor de deelnemers die de tocht met succes voltooien ligt er voor de LDW een blijvende herinnering in de vorm van een plaquette, een oorkonde en de nodige stempels voor het stempelboekje. Voor de Kennedymars wandelaars is er voor de wandelaars die voor de eerste keer lopen, voor de vijfde keer of voor de tiende keer een medaille. Voor de overige wandelaars is er een opsteek nummer. Maar ook een oorkonde en de nodige stempels. Aanmelden voor de nachttochten kan digitaal nog tot 10 maart.

Voor de dagtochten “Rondje Klarenbeek” (40 km,, 30 km, 20 km en 12 km) kan dit nog tot vrijdag 15 maart digitaal. Dit wordt aanbevolen om een snellere doorstroming bij de start te creëren. www.scklarenbeek.nl/kenneymars.

Voor het Rondje Klarenbeek kan men echter ook op zaterdagmorgen gewoon aan komen lopen, aanmelden en wandelen.

S.C. Klarenbeek heeft in het weekend van 15 en 16 maart ruim 100 vrijwilligers op de been om het één en ander tot een goed einde te brengen.

Team Kennedymars Klarenbeek wil alle Klarenbekers vragen om op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de Klarenbeekvlag op te hangen. Om hiermee het dorp een feestelijk tintje te geven.

woensdag 6 maart 2024

Deel dit bericht