Kerkproeverij in Dorpskerk Twello

Twello- Op zondag 16 september start het seizoen in de Dorpskerk van Twello met een Kerkproeverij. Een dienst voor groot en klein, voor vriend en vreemde, buren en genodigden, gasten en voorbijgangers: iedereen is welkom. De kerkdienst duurt tot ongeveer 11.15 uur en de rest van het programma tot 13.00 uur.

Op zondagmorgen is de kerk natuurlijk altijd open, maar op deze 16e september staan de deuren wagenwijd open voor wie nieuwsgierig is, en voor wie niet (meer) gewend is om een kerkdienst mee te maken. Het belooft een feestelijke dienst te worden. Een soort smaakmaker voor het komende seizoen. Voor de allerkleinsten (tot een jaar of vier) is er oppas in Irene.

Zoek en vind – dat is het thema van deze zondag. Je bent allemaal wel eens ergens naar op zoek, of je hoopt zelf gevonden te worden. In de Bijbel staat daarover een gelijkenis van Jezus. ‘Onvindbaar’ komt in zijn woordenboek niet voor. De dienst zelf is het hoofdgerecht, maar er is ook een aantrekkelijk nagerecht, in de vorm van een programma in Irene, naast de kerk. Na de dienst is daar koffie, maar nu natuurlijk met iets te proeven erbij. Allerlei mensen zijn druk bezig met hun favoriete baksels voor bij de koffie. Het gaat bij het nagerecht vooral om de ontmoeting en de gezelligheid en het napraten, maar er is ook een verrassingsprogrammaatje. Voor iedereen, ook voor kinderen en jongeren is er iets te doen. Tot besluit wordt een drankje geschonken, ook dat weer vergezeld van wat hapjes die gemaakt zijn door gemeenteleden. Tijdens het nagerecht mag iedereen in- en uitlopen; een deel van het programma meemaken kan dus ook. Neem gerust je smartphone mee, die kan nog van pas komen.

woensdag 12 september

Deel dit bericht