Kerstnummer ‘Zoveel Sterren’ van De Zingende Juffen uit Twello doet vele harten smelten

Twello- ‘Steken jullie ook een kaarsje aan voor de mensen om je heen? Juist nu met deze bijzondere kerstdagen mogen we elkaar niet vergeten! Van ons krijgen jullie een nieuwe clip waar we extra veel warmte en liefde in hebben gestopt! Geven jullie een beetje warmte door? Veel liefs van jullie Zingende Juffen!’

Met deze tekst geven De Zingende Juffen Helène ten Broeke en Maartje Borgonjen precies aan wat zij met hun hartverwarmende kerstnummer ‘Zoveel Sterren’, inclusief fraaie videoclip, hopen te bereiken. De kleuterjuffen van de Martinusschool in Twello hadden in dit coronajaar al eerder liedjes en clips opgenomen, maar met ‘Zoveel Sterren’ hebben zij zich met behulp van Luuk Spelbos uit Apeldoorn overtroffen.

‘’Vaders en moeder, opa’s en oma’s zijn tot tranen toe geroerd als zij de clip voor het eerst zien’’, zegt Helène. Dat zij en Maartje een gevoelige snaar weten te raken, komt onder meer doordat kleuters verkleed als engelen statig door de Martinuskerk lopen met een kaars in hun hand. En wie niet smelt bij een tekstregel als: ‘Zeg vertel eens juf, is het kerstfeest dit jaar anders dus. Zijn we bij elkaar en is oma er ook bij dit jaar?’, die moet wel van steen zijn.

De Zingende Juffen en filmmaker Luuk, een zoon van een oud-collega, hebben veel werk gemaakt van de videoclip bij hun kerstnummer. Dat is gebaseerd op de wereldhit ‘Shallow’ van Lady Gaga en Bradley Cooper. De bijbehorende videoclip is hard op weg de magische grens van 1 miljard views op YouTube te doorbreken.

‘Zoveel Sterren’ is in korte tijd al een paar duizend keer bekeken en krijgt alleen maar duimpjes-omhoog-reacties. Helène: ‘’Het motto van het lied is ook: laten we positief blijven, stap voor stap gaan we hieruit komen. We kunnen het met ons allen.’’

De Zingende Juffen en Luuk hebben alles op als gezet om er een sfeervolle clip van te maken en daar zijn zij met behulp van veel Martinuskids cum laude in geslaagd. Gefilmd is er onder andere in de Martinuskerk en bij de Intratuin in Apeldoorn.

In het nieuwe jaar kunnen fans van De Zingende Juffen wederom een aantal nieuwe liedjes en clips verwachten. Maartje en Helène hebben echt de smaak te pakken en hopen stiekem op een landelijke doorbraak. De clip bij hun kersthit ‘Zoveel Sterren’ is te bekijken via onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=c8NCNWY86ZA

woensdag 23 december 2020

Deel dit bericht