Kerstzang in een volle Martinuskerk

Twello- Zondag 16 december genoten enkele honderden bezoekers tijdens de inloopmiddag in de Martinuskerk van een twee uur durende Kerstzang, verzorgd door drie koren en soliste Karin van der Veer. Voor velen begon het warme Kerstgevoel deze zondagmiddag in de Martinuskerk te Twello.

Het witte landschap, de klanken van de midwinterhoornblazers buiten de kerk en de warme drankjes bij de entree, bezorgden de bezoekers deze Kerstzang inloopmiddag een warm welkom.

Kerstgevoel
Bij het betreden van de kerk kwam daar het Kerstgevoel bij door de stemmige en gevarieerde klanken van de koren. Het Martinuskoor, het Shantykoor de Trossen Los, het koor Twello Vocaal en soliste Karin van der Veer vergrootten het Kerstgevoel met hun prachtige gezongen Kerstliederen. Het Martinuskoor o.l.v. Ben Hurenkamp liet het eerste lied horen en straalde tijdens het zingen van hun Kerstliederen in eigen kerk. Zij brachten o.a. het bekende lied ”Een ster ging op uit Israël” ten gehore. Het Shantykoor o.l.v. Gert Pannekoek zong ondermeer de gospelsong ”Go Tell it on the Mountain”. Twello Vocaal o.l.v. Eef Poelma zong o.a. het bekende lied “Halleluja”. Soliste Karin van der Veer bezong meerdere liederen met een warm gevoel, waaronder het “Ave Maria” en het “Maria Wiegenlied”.

De aanwezigen in de Martinuskerk luisterden aandachtig en menigeen zong bekende traditionele liederen mee. De Martinuskerk gaf een gevoel van saamhorigheid, een samen toeleven naar de kerstdagen. Deze sfeervolle en waardevolle Kerstmiddag werd afgesloten met samenzang van “Stille Nacht, Heilige Nacht”.

Kerststal
In de Martinuskerk is tot en met 6 januari elke dag tussen 14.00 en 16.00 uur een 40m2 grote Kerststal te bewonderen, in een prachtig landschap (m.u.v. 31 december).

woensdag 19 december

Deel dit bericht