kKook!  Voor wie niet altijd thuis wil eten

Twello- Vele handen maken....een gezellige maaltijd. De eetactiviteiten bij Trefpunt Duistervoorde worden uitgebreid. Naast het Samen eten met een maaltijd van een cateraar en de lunch op dinsdag en donderdag, gaan gasten en vrijwilligers nu ook samen eten, waarbij iedereen een handje helpt: kKook!

Met de hulp van maximaal 10 mede-tafelaars bereiden vier vrijwilligers een warme maaltijd én een nagerecht. Voor iedereen een kopje koffie of thee bij binnenkomst en dan samen gezellig kokkerellen, eten en afwassen. We sluiten af met thee of koffie en dat alles voor €6,50 per keer.

Inspiratie uit Voorst
De vrijwilligers zijn geïnspireerd door Oma’s Kookclub bij de Benring in Voorst. Dankzij de samenwerking van Benring, Trefpunt Duistervoorde en Mens en Welzijn Voorst werd de link gelegd met de succesvolle activiteit in Voorst. Drie vrijwilligers die zich bij het Trefpunt hebben gemeld na een oproep in de krant gingen op bezoek in Voorst. Vrijwilliger Leonne Bogaert: ‘’We vroegen vrijwilligers en bezoekers het hemd van het lijf, gebruikten onze handen, ogen en oren én hebben heerlijk gegeten.”

Dat bezoek zorgde ervoor dat het oorspronkelijke idee: ‘vrijwilligers zorgen voor de bezoekers’ veranderde in ‘vrijwilligers en bezoekers maken het samen’. Vrijwilliger Ine Siero: ‘’Mensen vonden het leuk om te helpen. Dat maakte het ook extra gezellig. We vonden het zo’n leuk concept. Toen hebben we tegen elkaar gezegd: hier gaan wij ook voor.” Ine trommelde wat oud-collega’s en vrienden op en zo ontstond een groep van acht mensen die samen vier keer per maand de maaltijd willen begeleiden.

Eigen naam en logo
Tijdens een proefmaaltijd kwamen vrijwilligers samen om het concept uit te proberen in Trefpunt Duistervoorde, om elkaar te leren kennen en een naam te bedenken: kKook! (spreek uit als: ik kook) kwam als winnaar uit de bus. Een verwijzing naar de hulp bij het koken en met een knipoog naar: ik ook!

De vrijwilligers pakken het serieus op. De activiteit heeft inmiddels zelfs een heus logo. Ine Siero zette haar schoondochter aan het werk. Tussen de ontwerpen waar de vrijwilligers uit konden kiezen zat ook een ontwerp van haar 10-jarige kleindochter Vera Siero, die ook wat wilde proberen. Haar logo kwam als winnaar uit de bus.

Iedereen doet mee
Voor alle duidelijkheid: meehelpen naar vermogen is vooral gezellig, maar niet verplicht! Wie het leuk vindt, kan helpen met schillen en snijden. Of met tafel dekken of de afwas doen. Het koken zélf is het domein van de vrijwilligers. Zodra de warme maaltijd gereed is, gaan we samen aan tafel. Na het toetje en het opruimen is er voor ieder nog koffie of thee om af te ronden.

Gezellig samen eten voorbereiden en genieten? Dan zeg je toch: ‘kKook!’ De kookgroep gaat bij voldoende belangstelling van start op de maandag en donderdag. In de oneven weken een warme middagmaaltijd op maandag van 11.00 uur tot 14.00 uur. In de even weken warme avondmaaltijd op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Aanmelden voor kKook! kan tot 2 dagen voor de dag waarop u wilt mee-tafelen. Vol = vol. Voor meer informatie over de (eet)activiteiten en aanmelden kunt u terecht bij buurtmaker Marleen Klunder, mklunder@mensenwelzijn.nl of op telefoonnummer 06-53383013. Heeft u vervoer nodig naar Trefpunt Duistervoorde, dan kunt u dat aangeven bij aanmelding of bellen naar 06-18117575.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht