Klanten van de Zonnebloem feesten op nostalgische muziek

DE VECHT- De klanten van de Zonnebloem Twello Noord-West (voorheen de Zonnebloem West, -Terwolde/Nijbroek en de Soos van De Vecht) hebben weer een gezellige middag gehad in, wat inmiddels wel het clublokaal van de groep mag worden genoemd, de zaal van De Groot op De Vecht. En gezellig werd het. Zoals gebruikelijk liepen de vele vrijwilligers, -sters, zich het vuur uit de sloffen om het hun klantjes naar de zin te maken. De zaal was mooi opgesierd en de taartjes smaakten uitstekend, dus eigenlijk was er voor een geslaagde middag verder niets nodig. Maar ja, toen kwam de “muzikale cabaretier” Hans Vesterink uit Rheden (volgens hemzelf eigenlijk Rehe) zijn opwachting maken. Dat leek in eerste instantie nergens op, want hij kwam muzikaal entertainment brengen, maar had volgens eigen zeggen eigenlijk nooit talent voor het b espelen van een instrument ontwikkeld. Zingen kon hij, na jarenlange oefening ook al niet, maar hij wist wel een aantal nummers om de dag te vullen.

De invulling die Vesterink aan zijn volgens hem slecht onderbouwde vocale en muzikale uitvoering gaf, bleek echter meer dan mee te vallen. Hij gaf in zijn eigen stijl, die verdacht veel leek op de stijl van de onvolprezen Toon Hermans, een meeslepend en voor zijn publiek nostalgisch repertoire ten beste. Hij had voor de gelegenheid gekozen voor een serie nummers uit de jeugdjaren van het grootste deel van zijn publiek, waarbij hij zijn muzikaal onvermogen logenstrafte door op verschillende instrumenten steeds de juiste toon te treffen. Dit alles, doorspekt met sketches en grappen die duidelijk in een ander tempo werden gegenereerd dan de meeste cabaretiers tegenwoordig ten beste geven, leverden voor zijn gebiologeerd publiek een schitterende middag op, waarbij vooral in de pauzes, gelukkig ook nog voldoende tijd was om bij te praten en oude banden aan te halen.

Bijschrift: Foto door Gerrit Bosch. Meer foto’s van deze middag kunt u zien op: http://www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem in het album: Muziekmiddag Twello Noord West.

woensdag 27 november

Deel dit bericht