Kleurrijke Winterwandeling Klarenbeek

Klarenbeek- Op zaterdagavond 27 januari 2024 wordt in Klarenbeek de 6e editie van de Winterwandeling georganiseerd. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur, dit keer met als thema Kleurrijk.

De wandeltocht begint bij het MFC aan de Bosweg 12 en komt langs verschillende locaties in Klarenbeek. Dit keer doet de route Het Boshuis (de voormalig Katholieke kerk), de boerderij van de familie Nieuwenhuis, de buitenlocatie van de familie Van Gurp, het erf van de familie Arcos Aguilera en basisschool De Kopermolen aan, om uiteindelijk weer bij het MFC te eindigen. De hele avond staan lokale kunst en cultuur centraal en de route zal sfeervol worden aangekleed met vuurkorven en verlichting in allerlei varianten. Kijk om je heen en laat je verrassen!

Lokale kunst & cultuur

Onderweg naar Het Boshuis staat de jongste rockband van Klarenbeek te spelen: The Postdeath Angels met Maud Leisink, Max Lanters en Dani Meijboom.

In Het Boshuis verzorgen Muziekvereniging Klarenbeek en drie pipers (doedelzakspelers) van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums uit Apeldoorn de muzikale invulling.

Bij de boerderij van de familie Nieuwenhuis speelt de KSH Egeländerkapel uit Apeldoorn. De Sotte Sussen zorgen voor een vrolijke noot bij de buitenlocatie van de familie Van Gurp. Circusschool Apeldoorn treedt op bij de familie Arcos Aguilera.

En bij basisschool De Kopermolen tot slot speelt amusementsorkest Mondolia.

In basisschool De Kopermolen zijn de werken van diverse kunstenaars en creatievelingen uit Klarenbeek en omgeving te bewonderen. Daar zijn onder andere een houtbewerker, een goudsmid en een metaalbewerker aanwezig. Er hangen prachtige foto’s gemaakt door een Klarenbeekse in Afrika, mooie schilderijen, keramiek en pentekeningen. Ook comité Dorpsverfraaiing is daar aanwezig met een stand met bloemstukken en zij laten zien wat zij allemaal doen voor het dorp Klarenbeek. Bij de buitenlocatie van de familie Van Gurp wordt die avond ter plekke een koe beschilderd en zijn mooie vuurschalen te bewonderen.

Na afloop is het eindpunt MFC geopend en kan er gezellig worden nagepraat.

Starttijd en deelnamekosten

De route is in twee richtingen te lopen (een blauwe en een rode route), zodat niet iedereen tegelijk bij de locaties aankomt. Starten is mogelijk tussen 18.45 en 19.30 uur bij het MFC. Daar kan een deelnamebewijs worden gekocht en de route worden afgehaald. De kosten voor deelname bedragen € 5,- per persoon en € 1,- per persoon voor kinderen van 4 tot 16 jaar. De verschillende locaties zijn “geopend” van ongeveer 18.45 uur tot 22.00 uur. Onderweg kunnen verschillende versnaperingen worden gekocht, die weer ten goede komen aan verschillende goede doelen in Klarenbeek.

Kortom, een leuke avond, voor jong en oud, om het dorp eens op een andere manier te leren kennen. De wandelroute is ongeveer 5 kilometer. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het ook mogelijk om per auto de verschillende locaties te bezoeken, vergeet dan niet eerst een bewijs van deelname te halen bij het MFC.

Het is altijd handig om zelf een zaklamp of iets van verlichting mee te nemen. Uiteraard dient - voor je eigen veiligheid en uit respect voor flora en fauna - niet van de paden afgeweken te worden.

Volg voor meer info over deze bijzondere winterwandeltocht de facebookpagina Winterwandeling Klarenbeek.

woensdag 24 januari 2024

Deel dit bericht