Komt Wout Weghorst nou op een legendarisch landgoed wonen van Twello?

Twello- Dit gerucht werd de redacteuren van deze rubriek niet eenmaal getipt, en ook niet tweemaal… Een profvoetballer – jawel, de Oranje supersubspits Wout Weghorst – zou op het punt staan het landgoed Hackforts Veenhuis te kopen. Het eeuwenoude witte en kasteelachtige huis met landerijen aan de H.W. Iordensweg. Maar ja, wat klopt er van deze roddel...? Het Voorster Nieuws Zoekt Het Uit ging erachteraan en kwam dicht bij voetbalster Weghorst én: de waarheid?

Het Hackforts Veenhuis, wie in de gemeente Voorst kent het niet? Een landhuis op een lommerrijk landgoed in Twello, achter het gemeentehuis en nabij de zwem- en sportparken De Schaeck. Het lacht je tegemoet als een hagelwit gebit, wanneer je er langs fietst. Ooit, eind middeleeuwen, was het een kasteel voor de überrijken en adel. Het is met water omgeven en kent een majestueus voorplein, met bijgebouwen als een koetshuis.

Nadat de laatste jaren overheden er eigenaren van waren, is het terug in rijke particuliere handen.. Maar voor hoe lang nog? De woning staat te koop en was door u en iedereen te bekijken op Funda. De zwartmarmeren vloer in de badkamer, met glazen kooi als douche. De serre met siertegels en witte kozijnen. De tussenhal met piano en de witte trap met rood tapijt… Wie wifi heeft en pure rijkdom wil aanschouwen kon een avondje likkebaarden.

Woutje Weghorst
De tip aan de redactie is dat er al een koper zou staan te trappelen. Voor wie voetbal kijkt op de beeldbuis is het waarschijnlijk geen onbekende, namelijk Wout Weghorst. De geboren Tukker die in het profvoetbal voor clubs als FC Emmen, Heracles Almelo, AZ, VfL Wolfsburg, Burnley, Beşiktaş en Manchester United speelde, en nu ‘spitst’ in Duitsland voor TSG Hoffenheim.

We vragen via de sociale media Weghorst zelf of hij inderdaad in Twello wil gaan wonen. Inderdaad, hij reageert niet.

De snelste weg om te kijken of dit klopt is dan natuurlijk ‘meneer de makelaar’ voor dit landgoed bellen. Die heet Kees Beltman, hij makelaart voor Best Living NVM makelaars & financieel adviseurs. Hij lijkt niet blij met ons belletje. Heeft Wout Weghorst Hackforts Veenhuis gekocht? Er is een lange stilte, daarna even gehakkel. Beltman zegt over privézaken van anderen geen uitlatingen te willen en kunnen doen, ‘dat zullen jullie begrijpen’ voegt hij toe.

Misschien… Alhoewel, sommige (eventuele) kopers worden bekendgemaakt door makelaars. Over wiens privézaken gaat het dus? Geen commentaar, volgt als antwoord. Misschien die van Wout Weghorst, heeft hij interesse? Beltman wil het ‘bevestigen noch ontkennen’. Later voegt hij per app toe: “Het landgoed staat nog gewoon te koop en er zit geen bieding op. Er speelt op dit moment niets.’’

Simon Cziommer
Via bevriende sportjournalisten krijgen we het nummer van Simon Cziommer. Oud-voetballer en zaakwaarnemer van Weghorst. Die lacht: “Je mag als journalist van alles vragen, dat is je werk.’’ Waar Weghorst wel of niet gaat wonen, daarover uitlatingen doen is niet aan hem, zegt hij. Over zijn voetbalzaken dan? “Dat misschien wel.’’ Klopt het wel dat Weghorst weer in Nederland zou willen gaan wonen, omdat hij bij Twente gaat voetballen. “Hij heeft in interviews vaker aangegeven ooit in het rood te willen spelen, het rood van Twente, ja. Die voorliefde klopt. Maar wanneer en waar hij dan gaat wonen?”

Wout Weghorst gaf afgelopen maanden in interviews opnieuw aan dat hij graag in het shirt van FC Twente wil eindigen, de club van zijn geboortestreek. Het duidelijkst deed hij dit in een interview met Viaplay. Het was de tweede avances richting FC Twente in de media deze maand van Weghorst. De technisch directeur van de club, Arnold Bruggink, heeft inmiddels aangegeven dat de liefde tussen FC Twente en Weghorst van twee kanten komt.

Als hij naar FC Twente komt is het vanuit Twello even fahren auf der Autobahn en je bent zo in Enschede. Frans Weghorst is de vader van de spits, geslaagd ondernemer in Oost-Nederland én niet lang geleden toegetreden tot de raad van commissarissen van FC Twente. Wat weet hij eigenlijk, even bellen…: “Wout heeft voorlopig niets gekocht’’, stelt hij. En ‘het verhaal van een landgoed in Twello zegt hem niets’.

Tipgevers die anoniem willen blijven, zeggen dat Weghorst ‘serieuze interesse’ had maar vorige maand definitief is afgehaakt als geïnteresseerde partij in het landgoed. Wat klopt hiervan? De makelaar wil niet meer reageren. “Geen commentaar”, rest ons.

Heb jij ook tips of geruchten die je door ‘Het Voorster Nieuws Zoekt Het Uit’ wil laten uitpluizen? Mail ze naar info@voorsternieuws.nl en geef de mail het onderwerp ‘Voorster Nieuws zoek uit!’ Mee…

Fotobron:

Wout Weghorst in zijn Emmen tijd: FC Emmen.

woensdag 15 mei 2024

Deel dit bericht