Kunstkring verruimt openingsdagen met Buitenschilders 2.0

Twello- De Kunstkring gaat vanaf komend weekend naast de reeds geopende vrijdagmiddag ook op zaterdagmiddag open. Kunstminnend publiek kan op het terras, in galerie de Statenhoed en in het galeriecafé terecht voor een drankje, een praatje en fijne kunst van de huidige expositie ‘’Buitenschilders’’. En dat allemaal aan de gezellige Dorpsstraat in Twello.

De huidige expositie heeft als extra dat er door negen opeenvolgende kunstenaars een kettingschilderij is gemaakt dat nu de wand van de galerie siert. Bij binnenkomst volgt men eerst de looproute, waarop prachtige en zeer afwisselende stijlen in schilderijen te zien zijn. De voorstellingen variëren van hyperrealistische buitenlocaties tot impressionistische en zelfs enkele abstracte taferelen. Toch zijn het echter allemaal herkenbare plekjes in en rond Twello en Voorst. Het is daarom een leuke uitdaging voor de kijker om de locaties op de schilderijen te herkennen.

Daarnaast zijn er altijd mooie en betaalbare kunstcadeautjes, uitgestald in de vitrine te koop. Hierin treft de bezoeker een wisselend aanbod in prachtige sieraden, mini schilderijtje, sculpturen, mozaïek en andere klein kunstobjecten.

Door de coronacrisis zal de huidige expositieagenda aangepast worden. Op de website probeert het bestuur deze agenda actueel te houden. Daarom is de expositie De Buitenschilders voorlopig verlengd. En zal het vervolg van de expositie Buitenschilders 2.0 genoemd zijn. Deze zal eind juni geregeld voorzien worden van weer nieuwe schilderijen, zodat de bezoeker toch telkens een nieuw pareltje kan ontdekken. Feit is wel dat er altijd iets moois te zien en te koop is. Al is het maar het gevoel er even lekker uit te zijn. Er zijn altijd 1 a 2 kunstenaars van de Kunstkring aanwezig om u te informeren over lidmaatschap en activiteiten. Bij mooi weer kunt u wat langer blijven ‘’plakken’’ op het gezellige terras aan de tuin, waar verderop ook nog tuinbankjes staan. De galerie volgt de RIVM regels en er is een looproute, zodat deze voor iedereen op een veilige manier toegankelijk is. Als men is uitgekeken kan de bezoeker indien gewenst met een drankje op een plekje op het terras nog even nagenieten. Openingstijden Kunstkring Voorst: op vrijdag van 1500 uur – 1800 uur en op zaterdag van 1400 – 1700 uur.

woensdag 17 juni

Deel dit bericht