Kunstwerk “Landgoed De Grote Noordijk” tijdens bedankmiddag

Regio- Op 31 mei 2024 was de bedankmiddag voor alle mensen die mee hebben geholpen aan de restauratie van de gebouwen op “Landgoed De Grote Noordijk” in Wilp. Eigenaresse Hester Taverne – Strick van Lintschoten had aan onze plaatselijke kunstenaar Anneke Winterman gevraagd om een speciaal kunstwerk te maken dat gegeven kon worden aan alle mensen die mee hebben geholpen om de restauratie van de gebouwen op Landgoed De Grote Noordijk te realiseren.

De eisen van het kunstwerk waren de boom rechts van de Grote villa moet erop, de oude pomp links bij de tuinmanswoning moet erop en de gerestaureerde gebouwen.

Anneke Winterman ging daar gelijk mee aan de slag en heeft aan dit kunstwerk vele uren met geduld en aandacht gewerkt. Uiteindelijk na ook dit kunstwerk een paar keer te hebben “gerestaureerd” was het op tijd af en wel 300 keer te zien tijdens de bedankmiddag. De aquareltekening was 150 keer afgedrukt door Print and More Twello en mooi opgemaakt op de bedankkaarten. Anneke Winterman had elke kaart in een mooi doosje gedaan met een gedroogd beukenblad afkomstig van het landgoed. Anneke Winterman is erg tevreden over Print and More die haar heel goed geholpen heeft om zowel het kunstwerk in de juiste kleuren op de bedankkaart te krijgen als ook de tekst aan de binnenzijde en achterzijde.

Ook Echte Bakker Wil Gerrits had op elke taartje in totaal 175 stuks een mooi eetbaar plaatje gemaakt met het kunstwerk van Landgoed De Grote Noordijk erop. Anneke Winterman straalde weer en voelde zich die middag OP en TOP! Wat een geweldig werk heeft deze Bakkerij geleverd en het smaakte ook nog eens heel goed aldus Anneke Winterman.

Alle mensen mochten De Grote Villa die middag van onder tot boven bewonderen en ook het koetshuis. Het was een heel gezellige goedverzorgde sfeervolle middag met koffie en thee, bijzondere taartjes en hapjes en drankjes.

Tekst en beeld door Anneke Winterman

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht