Leer je eigen biologische groente telen bij Bosnodig

Voorst- Word jij ook zo blij van verse en biologische groenten op je bord? Wil jij leren hoe je de lekkerste en gezondste groenten zelf kunt telen in eigen moestuin, van voorbereiding tot oogst? En dat op een manier die in harmonie is met de natuur? Geef je dan op voor de Ecologische Moestuincursus bij Bosnodig!

De tuinvrouwen van Bosnodig, Iris Vergauwen en Dieuwke Besselink, nemen je mee op de moestuin die onderdeel is van een prachtige plek in Voorst waar ze op 4 ha een voedselbos en natuur- en educatieplaats creëren. Een plek met steeds meer biodiversiteit, waar ze ons komend seizoen weer verwonderen over de schoonheid en groeikracht van de natuur in hun moestuin.

In vier zaterdagochtenden (2,5 uur) leer je de basis van het moestuinieren. Iedere les wordt er theorie gegeven en vooral ook gedaan en ervaren in de moestuin en wordt kennis uitgewisseld.

De cursus is geschikt voor beginners (ook als je nog geen groene vingers hebt) en iedereen die meer wil leren over ecologisch moestuinieren. Je leert over het belang van een gezonde bodem en hoe je deze voedt, het klaarmaken van zaaibedden, zaden, wisselteelt- en combinatieteelt, het zaaien en verspenen van planten, plagen en het oogsten. Een extra toevoeging aan de cursus is werken met paddenstoelen in de moestuin en eetbare bloemen. De cursus geeft je inspiratie en een goede basis om met vertrouwen je eigen moestuin te starten. Na afloop van iedere les ontvang je een lesbrief per mail. En natuurlijk deel je ook mee in de oogst van de groenten die worden gekweekt.

De cursus vindt plaats op zaterdag 18 maart, 15 april, 13 mei en 3 juni van 10.00 tot 12.30 uur. De kosten zijn 149 euro en voor Bosambassadeurs ligt een cadeautje klaar. In mei wil Bosnodig starten met een doordeweekse avondcursus.

Wil je meedoen, heb je vragen of interesse in de doordeweeks cursus? Bosnodig hoort graag van je! Neem contact op via info@bosnodig.nl. Iedere maandagochtend (9.30 – 11.30) werken ze met een aantal vrijwilligers op de moestuin. Iedereen is welkom om een keer mee te werken en te ervaren of je dit leuk vindt.

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht