‘Zwaaien en applaus’ op weg naar de rode loper

Het was wederom een bijzonder en bewogen schooljaar. Alles was anders maar je kan ook de vraag stellen, wat eigenlijk gebruikelijk is wanneer je voor het eerst in groep 8 zit? Leraren, leerlingen en ouders worden ook creatief en gaan bedenken wat er wél kan en hoe je dat dan uit gaat voeren. En dát was vorig jaar niet anders …

De leerlingen van groep 8 zijn aan het einde van hun schooljaar gekomen. Daarmee nemen ze ook afscheid van hun school, de vertrouwde omgeving waar geleerd en gespeeld wordt en waar je heel veel kinderen als ook de juffen en meesters kent. Binnenkort een grote sprong in het diepe, op weg naar een antwoord op de vraag die vaker wordt gesteld; wat wil je later worden. Maar vóórdat dit allemaal gaat plaatsvinden, is er nog een feestelijke afsluiting en daarbij kan het hele dorp Terwolde meegenieten.

De ouders en broertjes/zusjes hebben gisteravond naar de film ‘Hotel de Bongerd’ kunnen kijken. Vorig jaar werd er voor het eerst gewerkt met een film, als alternatief voor de jaarlijkse musical. Omdat er regels gelden voor afstand en maximum aantal aanwezige personen, is een zaal vol mensen praktisch niet uitvoerbaar. Daarom ook dit jaar acteurs en actrices die de sterren van de hemel spelen. De groep heeft er met veel plezier aan gewerkt, waarbij een volledig scenario is uitgewerkt.

Donderdag 15 juli, een dag na het uitkomen van deze krant, zal het schooljaar worden afgesloten met een galafeest. Uiteraard is de dresscode ‘feestelijke kleding’ en wordt de rode loper bij de school uitgerold. Het galafeest wordt ingeluid met een knalparade door het dorp. Vanaf 19.15 uur vertrekt een feestelijke stoet vanaf de molen richting de school. De route gaat via de Twelloseweg, Dorpsstraat, Kolkweg, Everwijnstraat, Molenweg, Schotanusstraat, Ieuwland en via de Schoolstraat naar de Vaassenseweg.

Een parade kan natuurlijk niet zonder publiek. Daarom wordt een oproep gedaan aan de aanwonenden langs de route, om donderdagavond rond 19.15 uur buiten te gaan staan. Hoe leuk is het, dat de kinderen worden toegezwaaid en dat ze een applaus krijgen van de Terwoldenaren. Want het is toch wel een héle prestatie om in zo’n best wel vreemd schooljaar je best te moeten doen en ervoor te zorgen dat je cijfers goed zijn.

Het Voorster Nieuws wenst alle kinderen een fantastisch feest en heel veel succes op de volgende school!

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht