Leuke activiteiten BIJ de bieb tijdens de Kinderboekenweek

Twello- Van 4 oktober tot en met 15 oktober 2023 is het weer tijd voor de leukste week van het jaar, de Kinderboekenweek! Het thema in 2023 is ‘Bij mij thuis’. Ook de bibliotheek besteedt hier weer volop aandacht aan. Er staan diverse jeugdactiviteiten op het programma.

Achtergrond Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende campagne ter promotie van het kinderboek geschreven in de Nederlandse taal. De jaarlijkse periode, met een duur van tien dagen, wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). BIJ de bieb doet ook mee met deze campagne en organiseert tijdens deze week meerdere activiteiten waarbij kinderen op een laagdrempelige en leuke manier met lezen en boeken in aanraking komen. Wat veel mensen niet weten, is dat deze activiteiten zich niet alleen afspelen in de vestigingen. Ook op diverse basisscholen in het werkgebied worden er leuke dingen georganiseerd, speciaal afgestemd op de leeftijd van de kinderen van een bepaalde groep. Hierbij werken de leesmediacoaches van BIJ de bieb nauw samen met de leerkrachten van de scholen.

Diverse activiteiten

Twello

In het Kulturhus komt schrijver Mark Haayema op bezoek. Mark is schrijver van o.a. Muk en hij is theatermaker van Meester Kikker! Maar hij is ook poppenspeler in programma’s als Sesamstraat. Deze voorstelling is leuk om te bekijken en te beleven.

Alle vestigingen
Voor kinderen die niet in gelegenheid zijn om een voorstelling of activiteit te bezoeken, is er een speurtocht. Deze speurtocht kunnen kinderen in alle vestigingen van BIJ de bieb doen tijdens openingstijden. Kinderen kunnen meer informatie over de speurtocht bij de balie opvragen. Na afloop ontvangen kinderen een coole bieb tattoo! (op = op).

Praktische informatie
Meer informatie over de activiteiten kunnen kinderen (en hun ouders) vinden op www.bijdebieb.nl. Via de agenda kunnen kinderen zich aanmelden. Andere vragen kunnen kinderen altijd stellen aan medewerkers van de bieb. Ook vragen of hulp bij het uitzoeken van een boek, luisterboek, voorleesfilmpje of podcast kun je stellen. Welkom BIJ de bieb.

woensdag 27 september 2023

Deel dit bericht