Lezing muziekgeschiedenis bij Kunstkring in kerstsfeer

Live miniconcert in galerie de Statenhoed

Op zondag 15 december is om 14.00 uur de aanvang van weer een bijzondere lezing van en door musicologe Gerda Demey in de serie muziekgeschiedenis bij Galerie ‘ De Statenhoed’ aan de Dorpsstraat 11A in Twello over de componisten Beethoven en Schubert met als kers op de taart een live optreden.

Na het succes van de vorige lezing waarin de ontstaansgeschiedenis, de Gregoriaanse- de Renaissance- en de Barokmuziek besproken zijn, beluisterde het publiek de werken van de meest bekende componisten zoals Palestrina, Vivaldi, Haydn en Mozart. Deze keer komen Beethoven en Schubert aan de beurt.
De lezing wordt gegeven door de componist en musicoloog Gerda Démey. Deze lezing zal begeleid worden door live pianomuziek. Ed Krijgsveld zal het eerste deel uit de Sonate opus 90 van Beethoven laten horen en opus 94 deel 2 uit Moments Musicaux van Schubert. Verder zal er live ondersteuning zijn met klarinet van Rommie Eisma. Samen zullen Ed en Rommie ook Die marmotte van Beethoven vertolken.
U bent van harte welkom deze lezing bij te wonen op 15 december in het Atelier en café ‘De Statenhoed’ op 15 december Dorpstraat 11a Twello. Aanvang lezing : 14.00 uur ( inloop vanaf 13.30 ) Toegang voor leden en vrienden van de kunstkring gratis, niet leden 5,00 p.p.

woensdag 11 december

Deel dit bericht