Lezing over Landschapsfotografie bij Landgoed Kleine Noordijk

Wilp- De Salon Fotografencollectief organiseert op zondag 30 juni om 14.00 uur voor het tweede jaar de Paul MacKenzie lezing. Dit jaar is het onderwerp landschapsfotografie. De toonaangevend fotograaf Bas Meelker komt naar Wilp, om met ons zijn ervaringen te delen.

Voor iedereen die belangstelling heeft voor landschapsfotografie, is deze lezing een absolute aanrader. Aanmelden via: voorzitter@fotocollectiefdesalon.nl

Entree: € 15,00, er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar. Vol=vol.

Over Bas Meelker: EEN NIEUW BEGIN

Bas Meelker (1972) is een toonaangevende Nederlandse landschapsfotograaf uit Roosendaal. Hij voelt zich erg verbonden met open landschap van Nederland en het beroemde Hollandse licht. In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.

Met een achtergrond in internet marketing en sales en een succesvol eigen bedrijf in het ontwerpen van internetsites, leek een geslaagde toekomst in het zakenleven in het verschiet te liggen.

Maar in 2002 nam zijn carrière een onverwachte wending toen hij voor het eerst in aanraking kwam met fotografie. Door fotografie vond Bas een manier om zijn persoonlijke passie en visie over natuurlijk licht en landschappen te communiceren.

Hij vestigde zich al snel als een succesvolle natuur- en landschapsfotograaf. In 2007 liet hij het bedrijfsleven achter zich om zich volledig op landschapsfotografie te richten. Tegenwoordig wordt Bas alom erkend als één van de meest toonaangevende Nederlandse landschapsfotografen. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact. Kenmerkend voor zijn stijl is “minder is meer”, intense kleuren en krachtige composities.

Bas Meelker is naast jurylid voor het programma Het Perfecte Plaatje ook ambassadeur voor Canon Nederland, Benro, Shimoda en Sunwayfoto.

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht