Maaltijd met aandacht voor vijftig Voorster huishoudens

Voorst- Na twee maanden ‘intelligente lockdown’ is het leven er niet voor iedereen makkelijker op geworden. Dagelijkse dingen als boodschappen doen, een praatje maken onderweg en thuis een potje koken, zijn opeens helemaal niet zo normaal meer. En wat dacht je van mensen die regelmatig bij ’t Trefpunt of op andere plekken in de gemeente kwamen eten en bijkletsen?

Maaltijdservice

Voor al die mensen is er aanstaande dinsdag een eenmalige oplossing. Stichting Naastenhulp Voorst en Rotaryclub Voorst hebben de handen ineen geslagen voor een maaltijd met aandacht voor zo’n vijftig huishoudens in de hele gemeente. Zij ontvangen allemaal een feestelijk opgemaakte, koude maaltijd die tot aan de deur wordt bezorgd.

Stichting Naastenhulp Voorst

Piet Ruijsbroek, voorzitter van Stichting Naastenhulp Voorst, is blij met de aangeboden hulp. “Rotaryclub Voorst benaderde ons om samen te werken bij deze actie. Wij hebben gelijk ons netwerk binnen de kerken in de gemeente ingeseind dat er maaltijden aangeboden worden. Het ging gelijk hard met de aanmeldingen, de behoefte aan zo’n service blijkt groot te zijn.” Naastenhulp Voorst is een samenwerkingsverband van de kerken in gemeente Voorst die zich voornamelijk focust op armoede en eenzaamheid onder Voorster inwoners. Volgens Piet is het fijn dat er een maaltijd wordt geregeld, maar het gaat om veel meer. “De ontvangers zitten vaak verlegen om een praatje, de eenzaamheid slaat hard toe deze dagen. Heel fijn dat er dan mensen zijn die even hun gezicht laten zien en tegelijk een lekkere maaltijd meebrengen.”

Rotaryclub Voorst

Fred van der Vegte is één van de coördinatoren van de actie namens Rotaryclub Voorst die door de hele club wordt uitgevoerd. “Normaal gesproken ontmoeten wij als club elkaar één keer in de week tijdens een gezamenlijke maaltijd. Dat kan nu al weken niet doorgaan en één van onze leden opperde om de maaltijden dan te bezorgen bij mensen die daar behoefte aan hebben. Daarmee kunnen we veel mensen blij maken en ook restaurant Pijnappel, waar wij elkaar normaal gesproken ontmoeten, kan op deze manier mensen aan het werk houden. Heel fijn om dit zo te kunnen doen.”

woensdag 13 mei

Deel dit bericht