Maatjesactiviteiten van Vriendendiensten in de landelijke finale voor Appeltjes van Oranje

Voorst- De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Dit jaar is het thema van de uitreiking 'Maatjes ben je samen'. Dat betekent dat de prijzen dit jaar volledig in het teken staan van maatjesprojecten.

In totaal hebben 100 maatjesorganisaties aan mee gedaan. Van alle aanmeldingen zitten de maatjesactiviteiten van Vriendendiensten bij de twaalf finalisten.

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kan de traditionele uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde niet doorgaan. Daarom worden de prijzen dit jaar door Koningin Maxima online uitgereikt vanuit een studio, op donderdag 9 juli om 14.00 uur. De drie winnaars worden tijdens de uitzending op hun eigen locatie verrast door felicitatieteams.

De livestream is te volgen op: www.oranjefonds.nl en op de Facebookpagina van het Oranje Fonds.

Vriendendiensten zet zich in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid uit de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst. De drie kerntaken van de stichting zijn:

• (ggz) Maatjesactiviteiten (1-op-1 maatjes, groepsmaatjes, vriendencafé);

• Onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning (informatie, advies, algemene ondersteuning, PGB- zaken);

• Zelfregiecentra in Deventer en Raalte (inloop, (herstel)cursussen- en activiteiten, persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling).

Wil je ook meedoen met onze activiteiten? Of wil je je voor een ander inzetten?

Meer informatie hierover vind je op: www.vriendendienstendeventer.nl

Je kunt ook contact opnemen via 0570-613747 of info@vriendendienstendeventer.nl

We ontmoeten je graag!

Maatjesactiviteiten van Vriendendiensten: maatjeskoppel in de gemeente Voorst.

woensdag 1 juli 2020

Deel dit bericht