Mens en Welzijn Voorst ontvangt € 15.000 euro voor bezoekdienst na partnerverlies

VOORST- Mens en Welzijn Voorst is in december 2019 de bezoekdienst na partnerverlies gestart. De bezoekdienst zorgt ervoor dat ervaringsdeskundige vrijwilligers op bezoek komen bij rouwenden die hier behoefte aan hebben. “Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij, is vaak het meest tot steun”, aldus Judith Zietsma, consulent bij Mens en Welzijn Voorst, oprichter en coördinator van de bezoekdienst. De vrijwilligers - vaak zelf weduwe of weduwnaar - zijn getraind in rouwbegeleiding. Deelnemers worden gekoppeld aan een vaste vrijwilliger waarmee het klikt. “De herkenning, erkenning en steun bieden vaak troost.”

Met dit initiatief speelt Mens en Welzijn Voorst in op de vraag van inwoners uit de gemeente Voorst naar begeleiding bij rouw voor weduwen en weduwnaars. “Mensen die alleen verder moeten, hebben soms het gevoel een deel van zichzelf kwijt te zijn. Ze zijn door het verlies in een emotionele aardbeving terecht gekomen. Je ziet soms dat familieleden, zoals de kinderen, veel bezig zijn met vooruit kijken. En dat ze helpen bij de praktische zaken. Maar samen terugkijken op het leven en op een eventueel ziekteproces is na het overlijden minstens zo belangrijk. Een gesprek met iemand die er speciaal voor de weduwe of weduwnaar is voor hen heel waardevol.”

Het Oranje Fonds is zo enthousiast over dit initiatief dat ze dit ondersteunt. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. De steun bestaat bij dit project uit een geldbedrag van € 15.000 en daarnaast aandacht en advies. Door de financiële bijdrage kunnen onder andere de vrijwilligers opgeleid en begeleid worden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
Wilt u meer informatie over de bezoekdienst of een intakegesprek met de coördinator aanvragen? Neem contact op met Judith Zietsma via bezoekdienst@mensenwelzijn.nl of (0571) 277 943.
Of kijk op: www.mensenwelzijn.nl

(foto; bezoekdienst)

woensdag 15 januari

Deel dit bericht