Mondolia zoekt nieuwe (jeugd)leden

OOSTERHUIZEN- Muziek- en amusementsvereniging Mondolia uit Oosterhuizen zoekt nieuwe (jeugd)leden. Een aantal jeugdleden, die vorig jaar lid zijn geworden hebben inmiddels hun muziekdiploma op zak. Daarna stromen ze door naar het jeugdorkest. Zodoende ontstaat er ruimte voor nieuwe jeugdleden, die muziek willen leren maken. 

Natuurlijk zijn jongens en meisjes die al een instrument kunnen bespelen ook van harte welkom. De vereniging kan ook nog volwassen leden gebruiken. Met name voor de instrumentgroepen mandoline, mondharmonica en percussie.
Basiskennis
De vereniging vindt het belangrijk, dat kinderen het leuk vinden om muziek te maken. Hiervoor moeten ze over een goede basiskennis beschikken en een instrument kunnen bespelen. Daarom krijgen alle (jeugd)leden eerst in groepjes van twee muzieklessen. Ze leren noten lezen en op een melodica spelen. Als de leerlingen het lesboek doorlopen hebben en daarmee een muziekdiploma hebben gehaald, mogen ze overstappen naar het jeugdorkest. Kan uw kind al een instrument bespelen en beschikt hij/zij over de basiskennis muziek? Dan bekijkt de dirigent of uw kind zonder diploma les kan instromen bij het jeugdorkest.
Jeugdorkest
Het jeugdorkest bestaat uit een groep jongens en meisjes, die het leuk vindt om samen muziek te maken. De instrumenten, die in het orkest worden gebruikt, zijn: melodica’s, accordeons, keyboard, piano, gitaar en een drumstel. Ze spelen zang- en instrumentale nummers, die ze zelf uitgezocht hebben. Daarnaast vinden ze het leuk om een showelement aan een nummer toe te voegen. Om een indruk te krijgen kun je op onze website en youtube filmpjes van de uitvoeringen vinden.
In maart houdt de vereniging haar jaarlijkse uitvoering, waarbij alle orkesten spelen. In 2014 wordt de jaarlijkse uitvoering op zaterdag 22 maart gegeven bij de Nieuwe Zweep in Klarenbeek. De kaartverkoop start in januari 2014. Wilt u meer weten over het lidmaatschap? Neem dan contact op met Annet van Wijngeeren telefoonnummer (055) 301 20 74 of kijk op de website www.mondolia.nl. U kunt ons ook volgen via twitter @mavmondolia of facebook www.facebook.com/mondolia.

woensdag 13 november 2013

Deel dit bericht