Neem een retourticket naar de zorg!

Regio- Speciaal voor mensen die ooit in de zorg werkten en twijfelen of zij er weer aan de slag willen, verzorgen vijf zorgorganisaties in de Stedendriehoek een ‘Retourticket naar de zorg’. Door middel van coronaproof (digitale) informatiebijeenkomsten en meeloopdagen hopen zij oud-zorgverleners met een zorgdiploma op zak te verleiden om weer in de zorg te gaan werken. Zij doen dit samen met het Leerwerkloket Stedenvierkant en de werkgeversvereniging WGV Zorg en Welzijn.

Oude liefde roest niet
Bij veel mensen die ooit de zorg verlieten, begint het na enige tijd toch weer te kriebelen: ze willen terug de zorg in. Zeker nu in coronatijd is er veel aandacht voor (het tekort in) de zorg. Tegelijkertijd rijzen er vragen: kan ik er nog wel terecht? Is mijn diploma nog wel geldig? Is er veel veranderd?

Tijdens het digitale evenement op 13 november vertellen de betrokken organisaties alles over het werken in de zorg anno 2020. Zij willen het zorghart van de deelnemers weer sneller laten kloppen. Deelnemers krijgen antwoord op vragen als:

• Wat is er de afgelopen jaren veranderd in de zorg?

• Is mijn diploma nog geldig?

• Welke stappen moet ik ondernemen om weer aan de slag te gaan in de zorg?

• Met welke doelgroep wil ik werken en wat vraagt dat van mij als medewerker?

• Wie zijn mijn collega’s?

Meld je aan!
Belangstellenden kunnen met ervaringsdeskundigen, recruiters, managers en zorgmedewerkers in gesprek. Verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en mensen met een VIG- of MZ-diploma (ook MMZ, SPW, SPH, MDGO) kunnen zich aanmelden via de website www.retourticketnaardezorg.nl. Daar vinden zij ook meer informatie. Deelnemende zorgorganisaties zijn Zorggroep Apeldoorn, Atlant, Pluryn, ‘s Heeren Loo en Zozijn.

woensdag 21 oktober

Deel dit bericht