Negende Huttenkamp: warm maar gezellig

Voorst- Meedoen aan het Huttenkamp in de laatste week van de zomervakantie blijft populair. Maar liefst 112 kinderen tot en met groep 8 deden dit keer mee. Ze bouwden op de parkeerplaats van het Dorpshuis in 11 groepen even zo veel hutten met het thema Het wilde westen. Veel ‘saloons’, maar ook de ‘jail’ en de ‘undertaker’ en de indianenhut verrezen op de parkeerplaats na twee dagen intensief bouwen.

Op dinsdagmiddag kwam vanwege de tropische temperatuur de brandweer wat verkoeling brengen. Op de laatste bouwdag werden de matrassen en luchtbedden aangesleept, want die nacht bleven alle bouwers slapen in hun zelfgebouwde hut. Er was wel op toegezien dat alle daken waterdicht waren.
Maar eerst was daar nog de frietkraam, die alle bouwers en de begeleiding voorzag van patat met een snack. Daarna het bezoek van alle ouders, grootouders en andere belangstellenden. Behalve gratis koffie kreeg iedere bezoeker drie munten, waarmee de mooiste hut beloond kon worden.
Na een kort maar hevig buitje tegen tienen bleken alle hutten waterdicht!
Bij het kampvuur bleven de meeste kinderen wakker in plaats van te gaan slapen in hun hut. Op donderdagmorgen vroeg was het gezamenlijke ontbijt in het Dorpshuis de afsluiting van het Huttenkamp. Opmerkelijk stil was het toen de kinderen werden opgehaald rond negen uur. De vrijwillige hulptroepen zorgden ervoor dat het hele dorp werd opgeruimd.

woensdag 4 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws