Nieuw in Twello: afhaalrestaurant voor sushi en warme Aziatische gerechten

Twello- Liefhebbers van vers bereide sushi en traditionele Aziatische warme gerechten als Pekingeend, orange chicken en Thai kip curry komen vanaf vandaag in Twello aan hun trekken bij Marie By Piden. Zo heet het afhaalrestaurant dat Den Tieu Chu runt in het horecapand waarin tot maart pannenkoekenhuis/bistro C’est la Vie Marie zat.

Jan de Croon, die samen met zijn broer Maarten pandeigenaar is, heeft alle vertrouwen in de nieuwe formule. ‘’Dit hadden we nog niet in Twello, het is compleet iets anders. Ik geloof er 150 procent in.’’

Deze overtuiging was vanaf het eerste gesprek met de in Vietnam geboren sushi-chef en chef-kok al groot, maar bereikte zijn hoogtepunt na een testavond waarbij Tieu Chu (38) op enkele Twellose adressen zijn gerechten liet proeven. Zonder uitzondering waren de reacties na afloop zeer lovend.

De in Beverwijk wonende ‘keukenkunstenaar’ werkt enkele dagen in het restaurant van hotel The Harbour Club in Vinkeveen. In Twello gaat hij wekelijks van woensdag tot en met zaterdag aan de slag.

Tieu Chu is zeer te spreken over het pand aan de Oude Rijksstraatweg 45: ‘’Het is een toplocatie, vrijstaand, netjes en met een mooie boom voor de deur.’’ Behalve het aanpassen van de naam en het logo hoeft er volgens hem niet veel aan het pand te gebeuren.

Online een bestelling plaatsen bij Marie By Piden kan van woensdag tot en met zaterdag tussen 16.30 en 21.00 uur op www.cestlaviemarie.nl. In principe kunnen klanten op de dag zelf hun gewenste gerechten doorgeven en kome afhalen. Den Tieu Chu ziet eerlijk gezegd liever dat klanten die een dag eerder doen in verband met de planning en noodzakelijke voorbereidingen.

Den Tieu Chu is geboren in de Vietnamese bergstad Da Lat, maar woont al twintig jaar in Nederland. Een van zijn hoogtepunten als kok was toen hij in 2007 hapjes mocht maken voor de toenmalige kroonprins Willem-Alexander bij diens bezoek aan Museum Volkenkunde in Leiden.

Zijn moeder en een tante brachten Den als tiener de traditionele Vietnamese kookvaardigheden bij in het familiebedrijf. ‘Dat groeide uit tot een Aziatische franchise take away concept met daarnaast een aantal à la carte restaurants. Waaronder ook een Japans restaurant. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met sushi’, is te lezen op zijn persoonlijke website.

De ‘Twellose keuken’ is er sinds vandaag met Marie By Piden weer een stuk veelzijdiger op geworden.

woensdag 4 november

Deel dit bericht