Ontdek boekjes, taal en leuke workshops tijdens BoekStartdag in de Bibliotheek

Twello- Kom op zaterdag 1 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers samen met hun ouders, verzorgers of opa en oma een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Tijdens de landelijke BoekStartdag is er bij diverse vestigingen van BIJ de bieb iets te doen voor de allerkleinsten. Kom gerust samen met je kleintje binnen in vestiging Eerbeek, Lochem, Twello of Zutphen.

Maak je knuffel lid
In de periode voorafgaand aan de BoekStartdag kunnen kinderen hun knuffel lid maken. Kinderen en ouders zijn hiervoor van harte uitgenodigd bij een van de gratis voorleesmomentjes. Uiteraard kan dit ook gewoon op een ander moment tijdens onze openingstijden. Neem je favoriete knuffel mee naar de bieb en je gaat met een vrolijke berenpas naar huis! Meer informatie is na te lezen via de agenda op www.bijdebieb.nl.

Wat is er allemaal te doen op 1 juni
Tijdens de BoekStartdag is er bij de Bibliotheek van alles te doen. Zo zijn kinderen en hun ouders welkom voor een workshop kinderyoga. Even samen heerlijk ontspannen. Ook kun je een workshop mini-tolk volgen. Zo kun je leren om je kindje te begrijpen als praten nog niet lukt. Deze workshops zijn gratis maar wel even online aanmelden. Genieten van meertalig voorlezen kan in Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen. Goed om te weten dat deze dag ook in het teken staat van ervaringen uitwisselen met andere ouders. Denk aan voorleeservaringen, boekentips, het opdoen van inspiratie over leuke (letter)spelletjes of andere zaken waar je tegenaan loopt.

BoekStart
Boekstart kennen jonge ouders misschien van het gratis oranje koffertje. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van (voor)lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Jaarlijks wordt op de eerste zaterdag van juni landelijk aandacht geschonken aan voorlezen door middel van een BoekStartdag.

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht