Onthulling gedenkplaat Willem Waanders

DE WORP- Komende vrijdag 19 juni, op de honderdste geboortedag van Willem Waanders, zal om 11:00 uur de onthulling plaatsvinden van een gedenkplaat. In het bijzijn van de werkgroep Willem Waanders zal worden stilgestaan bij een markante wijkbewoner. Op een later moment (onthulling kunstwerk-voorjaar 2021) zal het project officieel worden afgesloten.

Willem Waanders, geboren 19 juni 1920, heeft bij zijn overlijden op 18 januari 2013 een gift nagelaten aan de Deventer bevolking. Een groot deel van zijn nalatenschap is ten goede gekomen aan het verfraaien van het Worpplantsoen. De werkgroep Waanders werd gevormd en deze werkgroep voerde de regie over de verfraaiingen samen met de gemeente Deventer. Zo werd er onder meer een natuurspeelplek aangelegd. Op de gedenkplaat is, behalve de informatie over het leven van Willem Waanders, een plattegrond van het park te zien, waarop diverse verfraaiingen zijn aangegeven.

De plattegrond is uitgevoerd in de zogenaamde elevated-print techniek inclusief brailletekens voor blinden en slechtzienden. Een ieder is van harte welkom bij de onthulling van de gedenkplaat Willem Waanders, vrijdag 19 juni om 11:00 uur, ingang park bij het IJsselhotel. Houd rekening met de regels van het RIVM.

woensdag 17 juni

Deel dit bericht