Opbrengst collecte EpilepsieNL 2200 euro

Klarenbeek- In de week van 7 tot 12 juni gingen duizenden vrijwilligers op pad om te collecteren voor EpilepsieNL. De collectanten in Klarenbeek haalden samen het prachtige bedrag van € 2.200,- op. "We zijn iedereen die ons gesteund heeft in deze onzekere tijden ontzettend dankbaar," vertelt Joost Wijnhoud, directeur EpilepsieNL. “Met de opbrengst van de collecte kunnen we voor doorbraken gaan, om het leven van mensen met epilepsie en hun omgeving te verbeteren." De organisatoren in Klarenbeek bedanken alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

Epilepsie verstoort levens

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen in Nederland die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een partner, ouder, kind, broer of zus. Hun leven kan op ieder moment verstoord worden door een epileptische aanval. 30% van de mensen wordt niet aanvalsvrij – zelfs niet met medicijnen – en daarom hebben de collectanten van EpilepsieNL zich hard ingezet op de oplossing dichterbij te brengen.

Onderzoek is nodig

Epilepsie is nog niet te genezen. Daarom zijn onderzoekers op zoek naar de oplossing. Dankzij de collectanten van EpilepsieNL kunnen ze blijven zoeken, zodat in de toekomst niemand meer last heeft van deze verstorende aanvallen. Want een aanval komt altijd onverwachts. En het kan ons allemaal overkomen, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

woensdag 23 juni 2021

Deel dit bericht