Open dag Brandweer

Klarenbeek- Op 17 maart 2023 bestond Brandweer Klarenbeek alweer 75 jaar. Om dit te vieren organiseert Brandweer Klarenbeek op zaterdag 3 juni een toffe open dag in het prachtige dorp Klarenbeek. De open dag zal aanvangen om 09.30 uur aan de Klarenbeekseweg 127.

Het belooft een prachtige dag te worden voor jong en oud met veel verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Zo zullen er door de dag heen diverse demo’s te zien zijn m.b.t. brand, technische hulpverlening en reanimatie.

Ook zijn er diverse waterspelletjes waarbij de jeugd kan ervaren hoe het is om met een brandweerslang te spuiten. Daarnaast vraagt het korps zich af, of u of uw kinderen al eens uw (veilige) weg hebben moeten vinden terwijl u niets zag door bijvoorbeeld rook? Ook dit kunt u ervaren in de ‘rooktent’. Zeer leerzaam en waardevol om eens mee te maken.

Wilt u liever brandweervoertuigen bekijken? Dat kan uiteraard ook. Er worden diverse verschillende brandweervoertuigen tentoongesteld op het terrein. Dit zijn o.a. voertuigen die nog steeds in actieve dienst zijn, maar ook een aantal oldtimers.

Voor de kinderen staat er nog meer leuks op het programma. Zo is er een kleurwedstrijd onder de kinderen van de Kopermolen en daar van worden omstreeks 12.30 uur de prijzen uitgereikt. Ook is er een stand waar kinderen geschminkt kunnen worden.

Naast de vele dingen die te zien en te doen zijn hebben is de gehele dag een terras (effe afblussen) geopend waar zowel gegeten als gedronken kan worden. Ook aan de inwendige mens wordt dus gedacht.

Hopelijk zien het korps Klarenbeek jullie allen op zaterdag 3 juni! Hun verzoek hierbij is: Kom zoveel mogelijk op de fiets, zodat parkeeroverlast beperkt kan worden.

woensdag 24 mei 2023

Deel dit bericht