Open dagen bij Zone.college Twello

Twello- Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari opent Zone.college Twello de deuren voor basisschoolleerlingen van groep 7 en groep 8. Zij kunnen die dag samen met hun ouders en/of verzorgers op expeditie in de school. Er valt van alles te beleven. Aanmelden voor de open dag kan via de website.

Kennismaken met Vmbo groen en Het Groene Lyceum
Onderwijs in een groene omgeving. Dat is Zone.college. Je krijgt bij Zone.college naast de algemene vakken veel praktijklessen waar je werkt met dieren, planten, voeding en techniek. Op de open dag kunnen leerlingen sfeer proeven en meer te weten komen over het Vmbo Groen en Het Groene Lyceum.

Leerlingen die kiezen voor Vmbo Groen kunnen met hun vmbo-diploma makkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Leerlingen die kiezen voor Het Groene Lyceum worden in een zesjarig traject voorbereid op het hbo. Het Groene Lyceum is voor leerlingen met havo-capaciteiten en die het liefst leren door denken en doen.

Activiteiten op school én online
Het thema van de open dag is ‘Op Expeditie’. Met een speciale plattegrond kunnen bezoekers door de school lopen en meedoen aan verschillende activiteiten en workshops. Docenten en leerlingen van vmbo Groen en het Groene Lyceum kunnen je voorzien van allerlei informatie. Daarnaast zijn er leden van de Ouder Advies Commissie (OAC) aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Wil je graag werken als docent bij Zone.college? Dan kunnen medewerkers je van alles over onze organisatie vertellen.

De open dag is vrijdag 10 februari van 15.00 tot 20.30 uur en zaterdag 11 februari van 10.00 tot 12.30 uur. Er is tijdens de open dag ook een speciale webpagina beschikbaar met een virtuele rondleiding door het gebouw, diverse video’s, nieuwtjes en voorlichtingspresentaties. Zo kunnen bezoekers ook online ‘Op Expeditie’ en een beeld krijgen van de school.

Vakmanschapsroute
In Twello wordt tevens de Vakmanschapsroute aangeboden. Dit is een praktische route naar een mbo-diploma niveau 2 in zes verschillende groene richtingen. De Vakmanschapsroute is er speciaal voor basisberoepsgerichte leerlingen (en erg praktische ingestelde kaderberoepsgerichte leerlingen) die graag verder willen leren en werken in het groen. De route start in het derde leerjaar van het vmbo en duurt in principe 4 jaar. Tijdens de open dag zijn studenten en docenten aanwezig om over hun ervaringen te vertellen.

Bezoek www.zone.college voor meer informatie over aanmelden en het actuele programma.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws