Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeur

Twello- Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op af komen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, houtwallen en heggen? Bezoek het inspirerende erf van ambassadeur Willem Penninkhof in Twello tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Willem Penninkhof, Natuurerf De Ziele, De Ziele 4 in Twello (gem. Voorst) (9.30-12.00 uur)

Wat is er te zien en te doen?
Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers. Op het natuurerf De Ziele zijn de volgende inspirerende elementen te zien: knip- en scheerhagen, kikkerpoel, hoog- en laagstamboomgaard, bessentuin, moestuin, aspergetuin, composthoop en vogelbosjes/houtwal. Willem geeft een presentatie over beheer en onderhoud knip- en scheerheggen. Doe mee aan de rondleiding over het erf door een ecologe over het vergroten van biodiversiteit op je erf. Stichting IJsselboomgaarden vertelt over hoogstamfruit. Ook kun je meer leren over onderhoud en beheer van de kikkerpoel.

Aanmelden
Meld je vooraf aan bij ambassadeur Willem via slgelderland.nl/portretten/ambassadeur-praktijknetwerk-voorst.

Willem Penninkhof is ambassadeur voor de biodiversiteit in de gemeente Voorst “Mijn tuin is al meer dan 30 jaar mijn passie, sinds de aanleg van de kikkerpoel ben ik me daarnaast gaan verdiepen in het belang van biodiversiteit. Ik vind het belangrijk én leuk om met duurzaamheid en biodiversiteit bezig te zijn, deze kennis met anderen te delen en samen te leren.”

Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert de Dag van het Open Erf samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs in ruim twintig gemeenten

Willem Penninkhof bij de poel

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht