Opening Fabrieksmuseum “De Schillerij” druk bezocht

Klarenbeek- Alles werkte mee op Hemelvaartsdag bij Landgoed Klarenbeek. Om 10.00 uur verzamelde zich een groep belangstellenden om getuige te zijn van de officiële opening van het nieuwe museum in Klarenbeek. Na een welkomstwoord van de heer J.R. Krepel ging de allerjongste generatie gewapend met flinke scharen het stevige lint te lijf. Toen dat eenmaal doorgeknipt was, moesten nog een reeks deuren worden ontsloten, wat een flinke klus was voor de beide jongens en voor grote hilariteit zorgde.

Na deze officiële verrichtingen was het de hele dag een komen en gaan van bezoekers. Velen waren op deze mooie lentedag op de fiets gekomen. Enthousiaste reacties waren er op de tentoonstelling over de geschiedenis van het landgoed en de sigarenkistenfabriek. Soms was er herkenning, soms verwondering. Veel bezoekers wisten ook de moestuin te vinden, waar een groep vrijwilligers groenten, kruiden en bloemen verbouwen, die door de keuken van het landgoed worden gebruikt. Op het terras diste De Fine Food Factory allerlei heerlijkheden op.

Het Fabrieksmuseum is nog volop in ontwikkeling. De komende tijd kunt u het museum op afspraak en tijdens Open dagen bezoeken.. Desgewenst kan daarbij een rondleiding worden geboekt voor groepen vanaf 8 personen. Voor vragen of meer informatie, zie www.landgoedklarenbeek.nl of mail naar info@landgoedklarenbeek.nl of fabrieksmuseum@landgoedklarenbeek.nl.

U bent van harte welkom!

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht