Oproep: verhalen, herinneringen, foto’s en objecten

Twello- Wie is er nog naar school geweest in de Openbare Lagere School aan het huidige Marktplein? Tegenwoordig kennen de meeste mensen dit pand als de bibliotheek Twello. Dit gebouw werd in 1923 gebouwd als lagere school (basisschool) met gymnastieklokaal. De hoofdvorm is, ondanks de latere wijzigingen, nog erg herkenbaar. Bij het gebouw lag ooit een zwembad.

Tentoonstelling lagere school en zwembad
In de bibliotheek is op de Open Monumentendag op zaterdag 14 september een tentoonstelling ingericht, met oude foto’s, verhalen en informatie over de geschiedenis als school en zwembad. Wie kan ons helpen deze tentoonstelling aan te vullen? Heeft u nog leuke anekdotes, oude foto’s, mooie (of minder mooie) herinneringen, boekjes uit die periode en dergelijke? U zou ons er erg mee helpen.

Boek
In de bibliotheek ligt tot en met de Open Monumentendag een groot boek waar u uw verhalen, anekdotes en herinneringen in kunt schrijven. Zo hopen we samen een prachtig tijdsbeeld op te stellen.

Contact
Heeft u iets voor de tentoonstelling of heeft u een vraag? U kunt contact opnemen met Marian Camphuis, via m.camphuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 0571272338.

woensdag 4 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws