Pakje Kunst

Al ruim een jaar bevindt zich in de bibliotheek van Zutphen een bijzonder fenomeen: de Pakje Kunst automaat. Een echt oude(rwetse) mechanische sigarettenautomaat. Voor de (voormalige) rokers onder u pure nostalgie. Voor de kunstverzamelaars van nu, een plek waar je je kunt laten verrassen door een uniek kunstwerkje te trekken. Door 2 x € 2,- in de automaat te stoppen ervaar je het gevoel en beleef je de sensatie van de werking van de automaat. Kunstenaars uit o.a. Zutphen, Lochem, Gorssel, Vorden, Almen en Warnsveld maken geregeld unieke werkjes. Deze zijn zo klein als het formaat van een (sigaretten-)pakje. En dat is een hele nieuwe en inspirerende uitdaging!

Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden. Ook is het een laagdrempelige manier om met kunst in aanraking te komen en kennis te maken met lokale kunst en kunstenaars. Ideaal als cadeautje bij een bos bloemen of fles wijn. En natuurlijk zeer verslavend als verzamelobject.

Een drietal van de deelnemende kunstenaars exposeert momenteel in Dat Bolwerck.

Aanleiding voor Pakje Kunst Zutphen om de automaat uit logeren te laten gaan en een tijdelijk onderkomen te vinden in het centrum voor kunst en gedachten aan de Zaadmarkt 112. Elke woensdag geopend van 13.00 -17.00 uur en elke donderdag t/m zondag geopend van 11.00 -17.00 uur.

Neem 2 x € 2,- mee en laat je verrassen!

woensdag 5 augustus

Deel dit bericht