Pantry en minimarkt kunnen elkaar versterken

Wilp- De Pantry, de onbemande streekwinkel die binnenkort opent aan de Rijksstraatweg in Wilp, kan volgens Guus Kroes heel goed naast de minimarkt bestaan. Hij ziet de Pantry niet als een bedreiging voor het voortbestaan van de bescheiden zaterdagmarkt.

Guus en zijn vader Gerrit zijn de dorpscontactpersonen én de initiatiefnemers van de minimarkt die afgelopen januari voor het eerst voor Dorpshuis de Pompe werd gehouden. Na een veelbelovende start met veel bezoekers en groot enthousiasme nam de animo onder Wilpenaren om op zaterdag naar de minimarkt te gaan sinds de zomer flink af.

Waarschuwing
Al enkele keren plaatsten de dorpscontactpersonen op de sociale media een oproep aan hun dorpsgenoten om toch vooral de minimarkt te blijven bezoeken. Als het voor de kraamhouders financieel gezien niet langer interessant is om in Wilp te gaan staan, dreigt de minimarkt te verdwijnen, zo luidde de waarschuwing.

Na de oproep van vorige week was het afgelopen zaterdag gelukkig weer een stuk drukker. “De oproep heeft geholpen”, concludeert de jongste van de twee dorpscontactpersonen tot zijn vreugde.

Over het Pantry-initiatief van zijn plaatsgenoot Lukas Lagerweij is Guus positief. “Ik denk dat de Pantry ook heel interessant is voor mensen buiten Wilp zoals het woon-werkverkeer dat dagelijks door het dorp komt. De Pantry en de minimarkt kunnen elkaar versterken, zo gaat boerderij De Kolke die op de minimarkt staat ook producten leveren aan de Pantry. Daarnaast is de minimarkt een ontmoetingsplek, een plek waar mensen samenkomen en gezellig een kop koffie drinken. Daarin onderscheidt het zich van de Pantry.”

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws