PlantXperience Schoneveld Breeding genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Wilp- Iedere twee jaar schrijft de Provincie Gelderland de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) uit. Een van de genomineerde projecten voor deze editie is de PlantXperience van Schoneveld Breeding in Wilp. Het thema van de verkiezing is deze keer ‘Brede blik op ruimte’. Alle aangemelde projecten leveren een bijdrage aan de grote veranderingsopgaven van dit moment en zijn van meerwaarde voor het lokale landschap.

PlantXperience
PlantXperience van Schoneveld Breeding bestaat uit meerdere delen die in vorm en functie perfect samengaan. Over de landschappelijke inpassing van de PlantXperience is bij de plannen goed nagedacht. De relatie tussen bedrijf en omgeving is in harmonie gebracht door de combinatie van een traditioneel boerenerf met een modern kassencomplex. Het geheel wordt omvat door een ‘stolpgebouw’ zonder daarbij in te leveren op uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Al met al is het een revolutionair ontwerp dat in 2019 is opgeleverd en mooi in het lokale landschap past.

Stemmen
Tot 14 december kan het publiek stemmen op het project dat de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2020 moet winnen. Stemmen kan via www.gelderland.nl/gprk2020-stemmen. Schoneveld Breeding staat vermeld onder project nummer 18.

woensdag 18 november

Deel dit bericht